uhapšen u akciji 'farmer'

Desnici Radivojeviću ukinut pritvor, ali određene mjere zabrane

Hronika02.05.19, 13:37h

Desnici Radivojeviću ukinut pritvor, ali određene mjere zabrane
Također, dodala je Bavčić, Ivici Mladini pritvor je produžen i zbog opasnosti od bjekstva

 

Kantonalni sud u Sarajevu ukinuo je pritvor osumnjičenima Desnici Radivojeviću i Vahidu Jašareviću koji su uhapšeni u okviru akcije "Farmer" te su im izrečene mjere zabrane, potvrdila je Feni glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić. 

 

Ivici Mladini i Refiku Džafi, uhapšenima u istoj akciji, pritvor je produžen za dva mjeseca, zbog opasnosti od bi boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, prikriti dokaze, ali i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. 

 

Također, dodala je Bavčić, Ivici Mladini pritvor je produžen i zbog opasnosti od bjekstva. 

 

Osobe uhapšene u ovoj akciji sumnjiče se krivično djelo udruživanja radi činjenja krivičnog djela u vezi s krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlasti i prijevara. 

 

Konkretno, terete se da su od 2014. do polovine 2015. godine nezakonito dijelili i prodavali poljoprivrednu mehanizaciju koja je u Bosnu i Hercegovinu stigla kao donacija Narodne Republike Kine. 

 

Vrijednost donirane mehanizacije bila je veća  od milion KM, a bila je namijenjena korisnicima u Federaciji Bosne i Hercegovine koji su bili pogođeni poplavama.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!