video/ iz janje do frankfurta

Bosanci napravili 'cirkus' na njemačkoj carini: Sve je bilo dobro dok carinici nisu zavukli ruke u torbu s buranijom...

Hronika01.05.19, 14:48h

Bosanci napravili 'cirkus' na njemačkoj carini: Sve je bilo dobro dok carinici nisu zavukli ruke u torbu s buranijom...
Sve je moglo biti drugačije da putnici iz BiH nisu pokušali zavarati agilne njemačke carinike...

 

 

Imate li viška cigareta? Prijavite ako imate, ako ne prijavite, a mi vam ih nađemo, kaznit ćemo vas, platićete i carinu i kaznu”, otprilike tako su sugerisali njemački carinici putnicima minibusa koji je saobraćao na relaciji Janja – Bijeljina – Frankfurt, prenosi Infobijeljina.com


Svi su “očekivano” odmahivali glavom, a carinik je potom jednog po jednog putnika pitao ima li u prtljagu cigareta. I opet su svi do jednog odgovorili da nemaju. Carinici su potom zamolili sve putnike da napuste vozilo, a vozaču naredili da otvori i prtljažnik.


Nije dugo vremena prošlo, a carinik je izvukao četiri šteke Marlbora sakrivene u većoj kesi – buranije.


Pitali su čija je kesa s buranijom i cigaretama, javila se starija žena. Carinik joj je saopštio da ima tri šteke više od odzvoljenog i s obzirom da nije dobrovoljno prijavila, mora platiti ukupno 84 eura kazne.


Žena je prvo tvrdila kako nema toliko novca, kako ima samo pola, pa je u jednom trenutku počela vozača moliti da joj on da novca za polovinu kazne. Vozač, ljut zbog cijele situacije u koju ga je putnica “uvalila”, počeo je bukvalno bježati od nje po cesti, poručujući joj da od toga nema ništa.


Kada su joj policajci objasnili da će joj oduzeti sve cigarete ako ne plati puni iznos kazne, “sjetila” da ipak ima novca. Ah, prethodno joj na pamet pala “genijalna” ideja, da kaže cariniku da će tri šteke podijeliti putnicima koji nemaju cigareta?! Naravno, uzalud. 


No, ni tu nije bio kraj cirkusu. Cariniku je dala pet novčanica po 20 eura, a onda joj je on vratio 20, a iz ruke potom uzeo 10 eura (ukupno 90). Žena je tada pomislila da je carinik “pripazio” pa mu se počela zahvaljivati, govoreći mu da je dobar čovjek, čak mu je ponudila kusur od 6 eura da ga počati, što je carinik kategorički odbio…


Pogledajte kompletan snimak koji je napravila TV ekipa koja bila u patroli zajedno sa carinicima...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još