Ne dajte se obeshrabriti

Važne vijesti za one koji su planirali roštiljati u prirodi: Evo kakvo vrijeme nas danas očekuje

Hronika01.05.19, 09:26h

Važne vijesti za one koji su planirali roštiljati u prirodi: Evo kakvo vrijeme nas danas očekuje
Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, zapadni i sjeverozapadni

 

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U planinskim dijelovima registrovan je i slab snijeg. 

 

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica -1 stupanj, Ivan-sedlo 5, Bugojno 7, Drvar, Jajce, Livno i Sarajevo 8, Grude, Srebrenica, Trebinje i Tuzla 9, Bihać, Bijeljina, Gradačac, Sanski Most, Široki Brijeg i Zvornik 10, Banja Luka, Brčko, Doboj, Mostar i Prijedor 11 i Neum 12 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 937 milibara, za 5 milibara je niži od normalnog i sporo opada. 

 

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima. U večernjim satima padavina postepeno prestaju. U drugom dijelu dana razvedravanje u Krajini i Posavini, a večernjim satima i u ostalim područjima. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, zapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 10 do 16, u Posavini, Krajini i Hercegovini do 18 stupnjeva. 

 

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Najviša dnevna temperatura oko 11 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!