'Zastupanje interesa RS-a'

Košarac: Aktivacija MAP-a nije uslov za konstituiranje VMBiH

Front30.04.19, 19:42h

Košarac: Aktivacija MAP-a nije uslov za konstituiranje VMBiH
Kaže da problem jeste „što se ne poštuje volja birača i što se na ovaj način pokušava minimizirati uloga građana RS u izbornom procesu“

 

Predsjedavajući Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je novinarima danas u Sarajevu da ne postoji nigdje zapisano da je uslov za konstituiranje Vijeća ministara BiH aktivacija MAP-a. 

 

- Naš stav je potpuno jasan, primarno je neophodno implementirati volju birača Republike Srpske i BiH. Na ovaj način se negira izborna volja građana RS-a i cijele BiH, s jedne strane, zakon se ne poštuje, nemamo organe vlasti...- smatra Košarac. 

 

Kaže da problem jeste „što se ne poštuje volja birača i što se na ovaj način pokušava minimizirati uloga građana RS u izbornom procesu“. 

 

- Mi to nećemo dozvoliti. Mi jesmo potpuno i bazično orijetirani na implementaciju izbornih rezultata - kazao je Košarac. 

 

Očigledno, dodao je on, „ovoj strukturi okupljenoj oko Izetbegovića odgovaraju podobni Srbi poput Šarovića, Mektića, Crnatka i drugih koji očigledno implementiraju njihove političke zadatke“. 

 

- Naš politički zadatak je RS, institucije RS-a i odluke koje donese institucije RS-a. I naravno, koristeći pozitivne propise i ustav, zastupanje interesa RS-a na zajedničkom nivou. Mi od toga ne odustajemo – zaključio je Košarac.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još