Susret u Berlinu

Vučić o sukobu Thacija i Haradinaja: Tu ima i igre, kako bi dobili više ustupaka

Front30.04.19, 18:53h

Vučić o sukobu Thacija i Haradinaja: Tu ima i igre, kako bi dobili više ustupaka
Njihova pozicija ovisi o Beogradu. Nadam se da će neko imati dovoljno pameti da to razumije, izjavio je Vučić

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak u Berlinu da Kosovo ne može postati konsolidirana država bez Srbije, te da pozicija Prištine u potpunosti ovisi o Beogradu, dok je Srbija međunarodno priznata država i članica Ujedinjenih nacija tako da ne ovisi o Prištini niti joj je potrebno da je Kosovo prizna. 

 

-Njihova pozicija ovisi o Beogradu. Nadam se da će neko imati dovoljno pameti da to razumije - izjavio je Vučić beogradskim medijima nakon današnjeg susreta u Berlinu s predsjednikom Odbora za europske poslove u njemačkom Bundestagu Günterom Kirschbaumom

 

Komentirajući odnos predstavnika Prištine na jučerašnjem summitu s kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsjednikom Emanuelom Macronom, Vučić je ocijenio da je bio vidljiv sukob kosovskog predsjednika Hashima Thacija i premijera Ramusha Haradinaja

 

-.Tu ima i njihovog sukoba, ali i igre, kako bi dobili više ustupaka - ustvrdio je Vučić, naglasivši da je na sastanku političkih čelnika zapadnog Balkana u ponedjeljak u Berlinu "Srbija štitila svoje interese". 

 

Kao preduvjet za nastavak dijaloga s Kosovom Vučić je ponovio stajalište i zahtjev Beograda o ukidanju kosovskih pristojbi na robu iz Srbije, prenosi Hina.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!