Video / Duel zbog gradnje na Marijin Dvoru

Memo: Nećete graditi. Krv ću Vam isisati ako lažete. Sebe, djecu, ženu ću vezati za bagere. Ajnadžić: Obećavamo da nećemo

Front27.04.19, 10:05h

Memo: Nećete graditi. Krv ću Vam isisati ako lažete. Sebe, djecu, ženu ću vezati za bagere. Ajnadžić: Obećavamo da nećemo
Krv ću Vam isisati ako lažete! Sebe, djecu, ženu ću vezati za bagere! Porušit ćemo sve uz Miljacku! Strah me od dobrog saopštenja SDA…. Šuhveli mi.

 

Gosti Face to Face-a bili su načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sulejman Memo Haljevac. Tema je bila izgradnja zgrade u sarajevskom parku Hastahana.

 

''Problem je što trenutno stanje Hastahane je u kaosu. Odmah da naglasim , da dobro zapamtite načelniče i to svaku noć ponavljajte: Nije samo Hasrahana već je park Nijaza Durakovića – Hastahana. To smo izglasali i tako će i biti načelniče, kazao je Memo, dodajući:

 

''Mi dajemo saglasnost za izgradnju u parku Nijaza Durakovića – Hastahana, ali uz načelnikovo obećanje da će tamo biti 89% zelene površine. Načelnik ne smije slagati i pred očima javnosti mora još jednom sve obećati.''

 

''Ovo nije pitanje samo za načelnika. Moramo svi zajedno raditi. Podržavam Memu i vijećnike. U Hastahani će biti park, u čijem će ćošku biti izgrađen objekat od 3.000 m^2. Znači 1.000 m^2 površine na 3 etaže. Obećavam da tamo neće biti niko ko ima privatni interes. Tamo će biti smještene općinske, državne ili neke druge javne institucije.''

 

Na pitanje, pa ko je koga onda pobijedio, ako se slažu u svemu, Ajnadžić je odgovorio:

 

''Ja sam Memu i njih pobijedio.''

 

''A kako ste nas pobijedili načelniče'', pitao je Memo.

 

''Ja hoću da mijenjam stari projekat koji još uvijek važi, a koji je zauzimao previše zelene površine. Zato sam Vas pobijedio. A ti spinovi da će tamo biti Centralna banka ma ne zanimaju. O tome šta će biti u zgradi u Hastahani odlučuje demokratska većina u Općinskom vijeću.

 

Jedan od problema izgradnje zgrade i parka u Hastahani moglo bi biti i vlasništvo nad tim zemljištem.

 

''Park Hastahana je vlasništvo Općine 1/1. Mi smo tu zemlju kupili prije 2005. godine i zakona kojeg je nametnuo tadašnji visoki predstavnik u BiH Paddy Ashdown. Hastahana nije vojna imovina, tvrdim 100% da je to Općinska imovina'', kazao je načelnik Ajnadžić.

 

''Lijepo to vazite načelniče. Opustili ste naše gledaoce i nadam se da je to istina. Zakleli ste se. A sad dolazi moj šlag na tortu. Šta će biti sa izgradnjom zgrada uz Miljacku. Šta će biti sa investicijama i rekonstrukcijom Marijin dvora?''

 

''Imamo plan za smještanje ljudi čije se zgrade budu srušile. Sve zgrade koje se budu gradile uz Miljacku ne smiju biti više od 30 metara. Nemoguće je da budu visoke 100 m, to ja neću dozvoliti'', naglasio je Ajnadžić.

 

Sve ste to lijepo pričali, ali nadam se da ćete se toga i pridržavati. Krv ću Vam isisati ako tako ne bude. Ženu, djecu i sebe ću svezati za bagere ako se budu gradile zgrade više od 100m, istakao je Memo za kraj, a načelnik Ajnadžić je dodao da su kamere sve zabilježile i da će ispuniti sve ono što je obećao.

 

Cjelokupni razgovor pogledajte u videoprilogu.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još