možete potpisati peticiju na internetu

Spahić: Nakon dvadeset godina otvoren put da i Sarajevo dobije Concert hall

Kultura24.04.19, 18:07h

Spahić: Nakon dvadeset godina otvoren put da i Sarajevo dobije Concert hall
- Nakon 18 godina, nadam se da je riječ o realizaciji projekta grupe Urbanfutura, projekta koji je pobijedio na konkursu Rima i Sarajeva na kojem je prva nagrada bila izgradnja Concert hall Sarajevo na lokaciji Kvadranta B na Marijin dvoru - kazao je Spahić

 

Predsjednik Međunarodnog centra za mir (IPC) i inicijator izgradnje kulturnog objekta Concert hall Sarajevo na Marijin dvoru Ibrahim Spahić izjavio je povodom odluke Gradskog vijeća Sarajevo da se posveti tom projektu i urbanom razvoju grada da je nakon dvadeset godina od međunarodnog konkursa za projekt u kojem je učestvovalo oko hiljadu arhitekata i biroa iz 43 zemlje, konačno otvoren put da i Sarajevo dobije Concert hall. 

 

Podsjetio je da je predsjednica žirija bila Zaha Hadid, a da su članovi najznačajnijih arhitektonskih asocijacija i institucija Rima, Pariza, Berlina, Sarajeva bili Nedžad Kurto i Said Jamaković, dok je sekretar žirija bio Nihad Čengić

 

- Nakon 18 godina, nadam se da je riječ o realizaciji projekta grupe Urbanfutura, projekta koji je pobijedio na konkursu Rima i Sarajeva na kojem je prva nagrada bila izgradnja Concert hall Sarajevo na lokaciji Kvadranta B na Marijin dvoru - kazao je Spahić. 

 

Pozvao je građane i institucije da se pridruže i podrže projekt koji je rezultat međunarodnog ugovora Sarajeva i Rima i odabran je na X Bijenalu mladih umjetnika Mediterana i Evrope koje je organizovao Međunarodni centar za mir - Festival Sarajevo Sarajevska zima. Istakao je da građani na internetu mogu potpisati i peticiju za izgradnju dvorane Sarajeva, saopćeno je iz Međunarodnog centra za mir.

 

(FENA/mr)Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!