osumnjičen za ubistvo slaviše krunića

Ko je Željko Kovačević 'Strijelac', žestoki kriminalac: Pljačkao banjalučka domaćinstva, a vlasniku ćevabdžinice uzeo...

Hronika23.04.19, 11:53h

Ko je Željko Kovačević 'Strijelac', žestoki kriminalac: Pljačkao banjalučka domaćinstva, a vlasniku ćevabdžinice uzeo...
Kovačević je zajedno sa još jednim napadačem sinoć učestvovao u sačekuši u kojoj su ubijeni Slaviša Krunić i Žarko Pavlović

 

Željko Kovačević iz Banjaluke, ubijeni napadač u sinoćnoj likvidacije Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića, odranije je poznat policiji.


Policiji je poznat još od devedesetih godina kada je sa organizovanom grupom razbojnika pljačkao po Banjaluci zbog čega je osuđen na 11 godina robije, a odležao devet i po.

 

Nakon toga Kovačević nastavlja razbojničku djelatnost i ponovo ga hapse u akciji "Strijelac" 2011. godine ponovo kao organizatora provalničke grupe koja je mjesecima pljačkala domaćinstva po Banjaluci. Tada je prvostepenom presudom osuđen na pet godina zatvora, ali nije upućen na izdržavanje kazne.

 

U javnosti njegovo ime ponovo dospijeva 2016. godine kada je potvrđena optužnica protiv njega zbog zelenaštva. Tada je Kovačević uzeo skoro 25 hiljada maraka od Amira Smailagića, vlasnika banjalučke ćevabdžinice "Kod Muje" - piše ATV


Kovačević je zajedno sa još jednim napadačem sinoć učestvovao u sačekuši u kojoj su ubijeni Slaviša Krunić i Žarko Pavlović.

 

Kovačević je sa još nepoznatim nepadačem čekao automobil Krunića, a zatim su ispucali više rafala. 

 

Kako ATV nezvanično saznaje, policija je na tragu i drugom napadaču, a angažovan je i tim Specijalne antiterorističke jedinice.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još