Tužilaštvo FBiH saopštilo nakon sjednice Vijeća Vrhovnog suda

Feraget i Memić najvulgarnije vrijeđali i psovali federalnog tužioca Miškovića, intervenisala sudska policija!

Hronika23.04.19, 11:32h

Feraget i Memić najvulgarnije vrijeđali i psovali federalnog tužioca Miškovića, intervenisala sudska policija!
Psovke i uvrede uslijedile su nakon obraćanja tužioca Vijeću Vrhovnog suda FBiH, a intenzivno su se nastavile nakon završetka sjednice, zbog čega su intervenisali i pripadnici Sudske policije FBiH, koji su tužioca izveli na sporedni ulaz, saopšteno je iz Tužilaštva FBiH

 

Na današnjoj sjednici Vijeća Vrhovnog suda FBiH u vezi krivičnog predmeta „Ljubo Seferović i dr.“, a povodom žalbe Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koju je zastupalo Federalno tužilaštvo FBiH, federalni tužilac Vlado Mišković je na najvulgarniji način bio izložen uvredama i psovkama upućenih od punomoćnika oštećenih, Ifeta Ferageta i oštećenog Muriza Memića, kao i drugih prisutnih u sudnici.

 

- Psovke i uvrede uslijedile su nakon obraćanja tužioca Vijeću Vrhovnog suda FBiH, a intenzivno su se nastavile nakon završetka sjednice, zbog čega su intervenisali i pripadnici Sudske policije FBiH, koji su tužioca izveli na sporedni ulaz. Federalno tužilaštvo FBiH smatra da je današnje ponašanje prisutnih potpuno neprikladno i neprihvatljivo, jer se na taj način vrijeđa dignitet tužioca. Ovim putem apelujemo da se ovakvi nemili događaji ne ponavljaju, jer dodatno otežavaju rad tužilaštva i već složene okolnosti koje se vežu za ovaj predmet, saopćeno je iz Tužilaštva FBiH.

 

(FENA/md)

 

 Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još