ne stišava se buka oko rezervnog sastava policije rs

Gojer u otvorenom pismu Inzku: To su postrojbe koje nastaju na genocidnoj politici... Stidite se...

Hronika22.04.19, 20:32h

Gojer u otvorenom pismu Inzku: To su postrojbe koje nastaju na genocidnoj politici... Stidite se...
Vama je kao nejasno zašto Milorad Dodik pravi vojsku u okrilju policije. Zato ću, da bih vam pojasnio stvari, napomenuti da je za genocid počinjen u Srebrenici okrivljena i osuđena, pored vojnih formacija i policija Republike Srpske

 

Bh. akademik, pisac i reditelj Gradimir Gojer uputio je otvoreno pismo Valentinu Inzku u jeku goruće teme vezane za formiranje rezervnog sastava policije RS zbog kojeg u javnosti svaki dan stižu brojne reakcije. 

 

O toj problematici oglasio se prije nekoliko dana i OHR, a pismo Gradimira Gojera prenosimo u cijelosti:

 

Gospodine Inzko,


ponižavajuće je po inteligenciju i zdrav razum ono što je OHR priopćio dana 19. 4. 2019. u pogledu problematike vezane za formiranje pričuvnog sastava policije Republike Srpske.

 

Vama je kao nejasno zašto Milorad Dodik pravi vojsku u okrilju policije. Zato ću, da bih vam pojasnio stvari, napomenuti da je za genocid počinjen u Srebrenici okrivljena i osuđena, pored vojnih formacija i policija Republike Srpske. Dakle radilo se o zločinačkoj formaciji u ratu. Sad takvoj, potencijalnoj vojnoj (!!!) formaciji treba i pričuvni sastav.


Ako vam, gospodo, nije ni sada jasno, eksplicirat ću dalje: to je izravan atak na međunarodno priznatu državu Bosnu i Hercegovinu, to je prijetnja za svakog Bošnjaka i Hrvata u Republici Srpskoj, to su postrojbe koje nastaju na logici genocidne politike i nacionalističkog koncepta.


To što tolerirate retoriku Milorada Dodika, koji jasno i glasno govori protiv opstanka, odnosno o nestanku države Bosne i Hercegovine, ne služi vam na čast, ali to što mirno promatrate nastajanje potencijalnih vojnih formacija koje će sutra biti upotrebljene protiv građana ove zemlje i pritom govorite da vam nije jasno za šta bi trebale služiti jedinice Rezervnog sastava policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS, to je već uvreda svakog prosječno inteligentnog Bosanca i Hercegovca.


Stidite se teksta kojim ste se oglasili! - navodi Gojer u svom pismu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 63

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još