prijedlog za ukusnu slasticu

Osvojit će vas aromom i izgledom: Napravite sočnu tortu od mrkve, ukućani joj neće moći odoljeti...

Auto & Dom20.04.19, 12:32h

Osvojit će vas aromom i izgledom: Napravite sočnu tortu od mrkve, ukućani joj neće moći odoljeti...
Ova će vas torta na prvi zalogaj osvojiti svojim aromama i sočnošću, ali i izgledom

 


Napravite finu, sočnu, pravu proljetnu tortu od mrkve kojoj nitko neće moći odoljeti.

 

Uz mrkvu, za ovu će vam tortu biti potrebni orasi (možete ih zamijeniti bademima ili lješnjacima), maslac, nešto brašna i začina te 4 jaja. Ukrasite je osvježavajućom kremom od sira i prigodnim ukrasima od marcipana ili fondanta.

 

Ova će vas torta na prvi zalogaj osvojiti svojim aromama i sočnošću, ali i izgledom, i možda baš ona postane vaša omiljena uskrsna slastica.

 

Sastojci:

 

Za biskvit:
4 jaja
250 maslaca
200 g mrkve
200 g šećera (možete staviti i smeđi)
1 vanilin šećer
100 g mljevenih oraha
250 g glatkog brašna
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica začina za medenjake
1 kašičica đumbira u prahu

 

Za kremu:


200 g krem sira
175 g šećera u prahu
50 g maslaca

Za dekoraciju:


marcipan ili fondant smjesa
prehrambene boje (narančasta i zelena)

 

Priprema:

 

1. Otopite maslac pa ga zajedno s jajima, šećerom i vanilin šećerom kratko izmiksajte u dubljoj zdjeli.

2. Dodajte mrkvu koju ste naribali na grublji dio ribeža. Potom dodajte brašno izmiješano s praškom za pecivo i začinima, kao i mljevene orahe, pa sve dobro izmiješajte.

3. Smjesu izlijte u namašćeni i papirom obloženi kalup za pečenje veličine 20-22 cm i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C i pecite oko 55-60 minuta.

4. Izvadite iz pećnice, kratko ohladite u kalupu pa izvadite iz kalupa i prebacite na rešetku za hlađenje.

5. Napravite kremu od sira: u zdjeli izmiješajte krem sir i omekšali maslac, dodajte šećer u prahu i još jednom dobro izmiješajte.

6. Napravite ukrase: marcipan ili fondant obojite narančastom i zelenom bojom pa izradite male mrkvice ili ukrasite ukrasima po svojoj želji.

7. Ohlađenu tortu premažite kremom od sira i ukrasite izrađenim ukrasima.

 

Prijatno!

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!