predočeni rezultati rada

Rastu prihodi, raste dobit: Kompanija Mtel u 2018. godini zabilježila dobit od preko 60 miliona KM!

Biznis Klub19.04.19, 11:11h

Rastu prihodi, raste dobit: Kompanija Mtel u 2018. godini zabilježila dobit od preko 60 miliona KM!
U 2018. godini Mtel je unaprijedio portfolio integrisanih i TV usluga, usluga mobilne telefonije, te interneta u cilju povećanja zadovoljstva korisnika, te korisničke baze koja na kraju 2018. godine iznosi više od 1,6 miliona korisnika

 

 

 

Mtel Grupa je poslovnu 2018. godinu završila uz zabilježeni rast poslovnih prihoda i rast dobiti.


Uprkos poslovnom ambijentu koji je veoma zahtjevan, finansijski pokazatelji na nivou Mtel Grupe za poslovnu 2018. godinu pokazuju trend rasta.
Neto dobit u poslovnoj 2018. godini iznosi 60,9 miliona KM, uz rast poslovnog prihoda za 3,4%. Ukupni poslovni prihodi iznose 452,1 milion KM i viši su u odnosu na prihode ostvarene u prethodnoj godini za 15,1 milion KM, uz ukupno realizovane investicije u iznosu 154,1 milion KM.


U 2018. godini Mtel je unaprijedio portfolio integrisanih i TV usluga, usluga mobilne telefonije, te interneta u cilju povećanja zadovoljstva korisnika, te korisničke baze koja na kraju 2018. godine iznosi više od 1,6 miliona korisnika.


- Godinu iza nas zaokružili smo rezultatom uvećanja neto dobiti za 4,6 miliona konvertibilnih maraka u odnosu na prethodnu godinu, a novu godinu započinjemo bogatiji za iskustvo u dobrim poslovnim potezima kada su akvizicije u pitanju, povećanjem broja korisnika, pozitivnim finansijskim rezultatima, unapređenjem postojećih i uvođenjem novih usluga koje prate svjetske trendove, dobrom komunikacijom sa poslovnim partnerima, kao i sa zajednicom u kojoj poslujemo - ističu u kompaniji Mtel.


Usmjerenost Mtela na razvoj usluga koje diktira moderno doba, u 2018. godini je rezultirala uvećanjem korisničke baze integrisanih usluga za 11,8%, a samim tim bilježi se i rast prihoda od integrisanih usluga za 13,1% u odnosu na prethodnu godinu, i iznose 61,6 miliona KM.

                  
U segmentu mobilne telefonije 2018. godinu karakteriše stabilizacija korisničke baze pri čemu je broj korisnika veći za 2,5% u odnosu na prethodnu godinu. U ukupnom broju korisnika mobilne telefonije, najznačajniji rast zabilježen je u okviru postpaid korisničke baze koja je uvećana za 5,1%, s očekivanom tendencijom rasta i u narednom periodu.


- Mtel je potpuno spreman za uvođenje LTE  mobilne mreže četvrte generacije, koja će osim bržeg prenosa podataka i multimedijalnih sadržaja, obezbijediti i razvoj novih, naprednijih servisa koji će biti na usluzi našim korisnicima širom BiH. U vremenu koje je pred nama, nastavićemo realizaciju već postavljenih ciljeva, paralelno praveći nove u skladu sa tržišnim zahtjevima - ističu u Mtelu.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!