u toku kriminalistička obrada

Akcija SIPA-e, jedna osoba uhapšena zbog terorizma

Hronika18.04.19, 16:59h

Akcija SIPA-e, jedna osoba uhapšena zbog terorizma
Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e su, po naredbi Suda Bosne i Hercegovine pretresli stambene prostorije koje koristi osumnjičena osoba i tom prilikom privremeno oduzeli određene predmete koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu sinoć su na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, uhapsili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 202. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Finansiranje terorističkih aktivnosti“.

 

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e su, po naredbi Suda Bosne i Hercegovine pretresli stambene prostorije koje koristi osumnjičena osoba i tom prilikom privremeno oduzeli određene predmete koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

 

Navedena osoba je privedena u prostorije SIPA-e i nad njim se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, uz odgovarajući izvještaj, biti predato u dalju nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine - saopćeno je iz SIPA-e. 

 

(Fena/ Foto: Ilustracija/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!