priznanje prvobitno trebalo ići orhanu pamuku

Stjepan Mesić preuzeo nagradu 'Počasni građanin Sarajeva': 'Bilo je određenih nesporazuma, ali...'

Hronika18.04.19, 15:17h

Stjepan Mesić preuzeo nagradu 'Počasni građanin Sarajeva': 'Bilo je određenih nesporazuma, ali...'
Mesiću su priznanje predali gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, zamjenik gradonačelnika Ivica Šarić i predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić

 

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić danas je u sarajevskoj Vijećnici preuzeo svečano priznanje "Počasni građanin Grada Sarajeva" koje je mu je dodijeljeno još prošle godine. 

 

Mesiću su priznanje predali gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, zamjenik gradonačelnika Ivica Šarić i predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić.

 

Podsjećamo, Stjepan Mesić odbio je prošle godine primiti nagradu jer su gradske vlasti prvobitno nagradu htjele dodijeliti Orhanu Pamuku, turskom književniku, ali su u posljednjem trenutku nagradu dodijelili Meisću. Bivši hrvatski predsjednik boravio je u Sarajevu tokom Sarajevo business foruma te je tom prilikom u Vijećnici prihvatio i priznanje "Počasni građanina Grada Sarajeva".

 

"Drago mi je da sam danas ovdje. Bilo je određenih nesporazuma, sjećate se, jer je bilo nesporazuma s Orhanom Pamukom, jednim od najvećih književnika. Ali uspostavio sam kontakt s gospodinom Pamukom. Napisao mi je da mi čestita i da će biti zadovoljan da se jednom sretnemo i družimo. Tako sam ja obavijestio vodstvo Sarajeva da možemo obaviti preuzimanje priznanja", rekao je Mesić.

 

(NAP, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!