FOTO/ Biće sahranjena pod lipom pored Slobodana Miloševića

I Mirjana Marković će biti sahranjena bez najbližih: Sin i kćerka ne dolaze na sahranu?

Hronika17.04.19, 10:29h

I Mirjana Marković će biti sahranjena bez najbližih: Sin i kćerka ne dolaze na sahranu?
Marko Milošević još nije odlučio da li će doći na sahranu. On čak još nije ni podnio zahtjev u konzulatu Srbije u Moskvi da mu se izdaju dokumenti za prevoz posmrtnih ostataka Mire Marković

 

Život i smrt Mirjane Marković sudbinski su isprepleteni, gotovo podudarni, sa njenim suprugom Slobodanom Miloševićem, pa i u tome da će, kao i on, biti sahranjena bez prisustva najrođenijih.

 

Želja da zajedno počivaju ispod lipe u dvorištu porodične kuće u Požarevcu biće im ispunjena, ali njihova djeca Marija i Marko, s kojima su tamo proveli najljepše dane, ni majku, po svemu sudeći, neće ispratiti na vječni počinak, u subotu u 15 časova, pišu srbijanske Novosti.

 

Marko Milošević još nije odlučio da li će doći na sahranu. On čak još nije ni podnio zahtjev u konzulatu Srbije u Moskvi da mu se izdaju dokumenti za prevoz posmrtnih ostataka Mire Marković, mada to može da učini za njega neko od njegovih malobrojnih moskovskih prijatelja.

 

milosevici

 

U ambasadi su, kako saznaju "Novosti", već dobili instrukcije iz Beograda, iz nadležnog ministarstva, da Marku, ukoliko odluči da doprati majčine posmrtne ostatke, u što kraćem roku izdaju dokumenta. Sin Mirjane i Slobodana Miloševića, ipak, oklijeva. Razlog za to je Interpolova potjernica, koja je još na snazi. Ali i status izbjeglice u Rusiji, koji bi bio ugrožen. Ukoliko bi bio priveden u Srbiji, Rusija ne bi mogla da ga zaštiti.

 

Prijatelji porodice Milošević smatraju da bi, najvjerovatnije, Marka dolazak u Srbiju koštao, jer su ozbiljne optužbe protiv njega i dalje na snazi.

 

"Sa Marijom je potpuno drugačija situacija", kaže za Novosti Dragoljub Kočović.

 

"Ona već ima potrebna dokumenta za putovanje van Crne Gore, ali je potpuno slomljena i ogorčena zbog onoga što su doživjeli njeni roditelji, ona i brat", navodi Kočović.

 

U malobrojnim intervjuima ona nije krila da nema namjeru da se ikada vrati u Srbiju.

 

"Mislim da niko od nas, ni živ ni mrtav, ne treba da bude u Srbiji ", govorila je.

 

"Ima latinska poslovica koja kaže: "Nezahvalna domovino - ne zaslužuješ ni kosti moje!" Moj otac je pogriješio što je uopšte bio predsjednik te zemlje", govorila je kćerka Mire Marković i Slobodana Miloševića.

 

Ona je, kako tvrde njene komšije na Cetinju, sve vrijeme zatvorena u kući, iza spuštenih roletni. Niko je nije vidio, a njena povučenost u samoću odavno je uobičajena za njene komšije. Ne druži se ni sa kim, povremeno je posjeti bivši muž Slobodan Bulatović, koji je jedini i ovih dana ulazio na kapiju.

 

Atmosfera ispred Marijine kuće i u utorak je bila ista. Spuštene roletne, tišina, zaključana kapija i parkiran automobil za koje komšije tvrde da pripada njenom bivšem mužu.

 

"Vjerujem da je ona tu, čim je tu i njen bivši muž. Ne bi on, inače, dolazio. Nemamo komunikaciju s njom, niti se posjećujemo, tako da ništa o njoj i njenim privatnim stvarima ne znamo", priča jedan od komšija.

 

Marija Milošević nije vidjela svoju majku od bjekstva u Crnu Goru. Obećanja da će joj Crnogorci dati dokumenta, bez obzira što nema ispisnicu državljanstva iz Srbije, izigravana su. Odgovornost je prebacivana sa Ministarstva spoljnih, na Ministarstvo unutrašnjih poslova u Podgorici, iako je iza "obećanja" stajao lično Milo Đukanović.

 

U kapeli bolnice u Moskvi, u kojoj je Mira Marković preminula, ona će biti i kremirana u četvrtak u 11 časova.


Kremaciji će, uz malobrojne moskovske prijatelje, prisustvovati njen sin Marko, a da li će i Marija doputovati u Rusiju nije izvjesno.

 

"Ne mogu ni da zamislim kakva je Marijina patnja, ali i neizvjesnost od vremena koje dolazi, jer joj je Mira bila velika podrška i pomoć. Ona ju je, praktično, izdržavala", kažu njihovi prijatelji, piše Novosti.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!