Senad Šepić, novi/stari predsjednik Nezavisnog bloka

Kasumović se iza mojih leđa dogovarao sa SDA, išao s Izetbegovićem na tajnu večeru... Tada sam mu zamjerio!

Front17.04.19, 09:41h

 Kasumović se iza mojih leđa dogovarao sa SDA, išao s Izetbegovićem na tajnu večeru... Tada sam mu zamjerio!
Šepić je pričao o detaljima samog Kongresa koji je proteklog vikenda privukao veliku pozornost domaće javnosti

 

Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka, kazao je danas za N1 da je Fuadu Kasumoviću zamjerio ''tajnu večeru'' s liderom Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem otkrivši da ga je (bivši) član Predsjedništva NB-a ubjeđivao da trebaju koalirati sa SDA.

 

On je rekao ga je zenički gradonačelnik tada nazvao i rekao mu da je Izetbegović ponudio Nezavisnom bloku učešće u vlasti. Govorio je i o ostalim bivšim članovima Bloka te ''višemilionskim tenderima''.

 

''Tražili su sebi pozicije, iza leđa su se dogovarali s SDA. Uzimali su tendere. Ono što je bio problem meni, gospodin Kasumović se pred samu Novu godinu tajno sastao s Izetbegovićem (Bakirom). Nazvao me i rekao mi je da treba da se vidimo. Rekao sam mu, ako je ovo, nemoj da se gledamo. Našli smo se. On je rekao - da, jeste bio sam. I tad sam mu zamjerio i rekao da nije pošteno ni prema meni ni prema stranci. On je tad mene ubjeđivao da mu je Izetbegović ponudio da uđe u vlast. Ubjeđivao me da treba da idem u SDA, meni je kao ponuđeno da idem u Dom naroda. Rekao sam da ne želim da idem u koaliciju s SDA koju vodi Izetbegović. Ovaj profil politike, ja sam se s njim razišao. Ja sam mogao ostati u tome i biti dio toga'', poručio je Šepić u razgovoru za N1.

 

Potom je ispričao detalje samog Kongresa koji je proteklog vikenda privukao veliku pozornost domaće javnosti. Kasumović je, podsjećamo, nakon izbora predsjednika najavio napuštanje stranke.

 

''Oni su čitavo vrijeme do dolaska na Kongres bili posmatrači i pratili proces. U momentu kad je završeno glasanje, gospodin Kasumović je ušao unutra i meni su javili da je tamo kandidat stranke suprotno pravilima. Ušao sam unutra i rekao, Fudo, ti imaš svog posmatrača, ali ako tebi to znači, ostani i ti tu. Ali nema potrebe da izmišljamo problem gdje on ne postoji'', rekao je Šepić za N1.

 

Podsjećanja radi, Šepić je ponovo izabrana za predsjednika Nezavisnog bloka.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još