Ko će naslijediti Dragana Lukača

Zoran Čegar: Ja sam apolitičan, najveće šanse za direktora FUP-a imaju kandidati iza kojih stoji HDZ

Hronika15.04.19, 18:45h

Zoran Čegar: Ja sam apolitičan, najveće šanse za direktora FUP-a imaju kandidati iza kojih stoji HDZ
Kandidati za novog direktora FUP-a su Zoran Čegar, Ensad Korman, Zoran Galić, Mustafa Hujdurović, Milan Galić, Ljuban Frljić i Robert Perić, dok Ivica Bošnjak nije ispunio uslove zbog dužine trajanja staža

 

 

Prvi kandidat na intervjuu za direktora Federalne uprave policije bio je načelnik Sektora uniformisane policije FUP-a, koji je bio i komandant podrške pri Jedinici za zaštitu osoba i objekata FUP-a Zoran Čegar. Bio je i prvi čovjek Odjela za kriminalističko-obavještajne poslove i jedan od ratnih zapovjednika specijalne policije BiH.

 

Intervju sa kandidatima radio je Nezavisni odbor Parlamenta Federacije BiH. Čegar je kazao da su pitanja bila kvalitetna te dodaje da ga je iznenadio kvalitetan rad Ensada Kormana.

 

- Prema činu sam najstariji od kandidata, a mislim da je pored mene u rad FUP-a najbolje upućen sam Korman, kazao je Čegar.

 

Kaže da ko god dođe na čelo čeka ga težak posao.

 

Na pitanje koji kandidat ima najbolje šanse, kaže da su favoriti kandidati iza kojih stoji HDZ, misleći na Zorana i Milana Galića.

 

- Ja sam apolitičan, a čini mi se da će ovdje politika odigrati ključnu ulogu, zaključio je on.

 

Podsjetimo, kandidati za novog direktora FUP-a su Zoran Čegar, Ensad Korman, Zoran Galić, Mustafa Hujdurović, Milan Galić, Ljuban Frljić i Robert Perić, dok Ivica Bošnjak nije ispunio uslove zbog dužine trajanja staža.

 

Čelna pozicija FUP-a ostala je upražnjena nakon odlaska Dragana Lukača.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!