FOTO/ U GRAS-u obnavljaju vozni park

Sarajevo dobilo polovne trolejbuse, u prometu će biti za deset dana: 'Ovo je prelazno rješenje'

Hronika15.04.19, 16:21h

Sarajevo dobilo polovne trolejbuse, u prometu će biti za deset dana: 'Ovo je prelazno rješenje'
Po riječima direktora Vatrića, sedam novonabavljenih trolejbusa su marke HES, mogu primiti po 160 putnika, imaju platformu za invalide i dječija kolica, kao i bolje sisteme za grijanje i hlađenje u odnosu na trolejbuse koji su trenutno u prometu

 

Za deset dana u promet će biti pušteno sedam novonabavljenih trolejbusa KJKP "Gras", najavio je to ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta koji je sa direktorom ovog preduzeća Avdom Vatrićem danas prisustvovao isporuci prva dva kupljena vozila.

 

- Tokom sedmice stići će još pet trolejbusa i odmah nakon što se obave neophodne procedure, vozila će biti puštena u promet. Radi se o sedam polovnih trolejbusa koje je kupilo preduzeće 'Gras' putem javnog poziva, sredstvima koje je osiguralo Ministarstvo - kazao je ministar Šteta.

 

Istakao je da će se na ovaj način značajno ojačati trolejbuski saobraćaj kao i da je to jedno prelazno rješenje do nabavke 20 potpuno novih trolejbusa do kraja ove godine.

 

- To će biti početak novih velikih investicija u vozni park ovog preduzeća. Uz nabavku trolejbusa, kojom nastojimo smanjiti saobraćajne gužve i unaprijediti kvalitet prijevoza na ovim linijima, u planu je i kupovina 30 novih minibusa kako bismo unaprijedili prijevoz u padinskim dijelovima grada - najavio je Šteta.

 

Po riječima direktora Vatrića, sedam novonabavljenih trolejbusa su marke HES, mogu primiti po 160 putnika, imaju platformu za invalide i dječija kolica, kao i bolje sisteme za grijanje i hlađenje u odnosu na trolejbuse koji su trenutno u prometu, saopćeno je iz Pres-službe KS.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još