Neki su i uhapšeni

Ovo su imena svih osumnjičenih u akciji 'Kasa 2'

Hronika15.04.19, 11:07h

Ovo su imena svih osumnjičenih u akciji 'Kasa 2'
U velikoj akciji SIPA-e pretreseni su brojni ugostiteljski objekti na Palama te dva u Istočnom Sarajevu zbog sumnje da odgovorne osobe vršile utaju poreza

 

Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu danas bi trebalo donijeti odluku šta će biti sa sedmero osumnjičenih koje je SIPA uhapsila u nastavku policijske akcije „Kasa 2“, koja je prošle sedmice obavljena na Palama i Istočnom Sarajevu.

 

U velikoj akciji SIPA-e pretreseni su brojni ugostiteljski objekti na Palama te dva u Istočnom Sarajevu zbog sumnje da odgovorne osobe vršile utaju poreza.


 
Svih sedam osoba nakon ispitivanja pušteno je da se brani sa slobode, a danas će biti poznato hoće li im biti predložene mjere zabrane.

 

Istražitelji SIPA-e pretresli su njihove ugostiteljske objekte, i to kafe bar „Pegi Jahorina“, restoran „Garden Sumbulovac“ Pale, apartman „Maxwell Jahorina“, vilu „Bela Jahorina“, računovodstveni servis ''Pejović Pale'' na Palama i restoran "Bob Exclusive".

 

Avaz iz izvora bliskih istrazi otkriva imena svih uhapšenih i osumnjičenih. 

 

Riječ je o Njegošu Ćulumu, menadžeru kafe bara "Pegi", i vlasniku Predragu Obućini, Zorici Jovankić, vlasnici ribnjaka "Toplik'', Svanimiru i Miljani Kreštalici, vlasnicima objekta „Bob Exclusive“, Dušanki Pejović, direktorici servisa „Pejović Pale“, i Zoranu Obućini, vlasniku vile ''Bela“.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!