VIDEO/ POTEZ DF-A I DALJE IZAZIVA ŽUSTRE REAKCIJE

Đenan Đonlagić pojasnio: Zašto smo ušli u vlast sa SDA? Čekali smo SDP pet mjeseci, rekli smo prvo 'ne', bila je teška odluka

Front14.04.19, 19:42h

Đenan Đonlagić pojasnio: Zašto smo ušli u vlast sa SDA? Čekali smo SDP pet mjeseci, rekli smo prvo 'ne', bila je teška odluka
Događaji koji su se događali u i oko BiH od 07. listopada pa na ovamo su nas “gurnuli” u ovu priču, rekao je Đonlagić i dodao da DF ne može ostati u hladovini opozicije

 

 

Dženan Đonlagić, potpredsjednik Demokratske fronte (DF) gostovao je u Dnevniku 2 BHT 1.


Kazao je kako DF ne želi da se dogode bilo kakve izmjene izbornog zakona koje će biti vezane za presude ESLJP-a.


– Želimo vratiti u debatu tih izmjena individualna ljudska prava i ponovno aktualizirati priču o građanskoj politici u BiH – rekao je Đonlagić.


Govoreći o DF-ovom ‘ne’ SDA-u pa kasnijem predomišljanju, Đonlagić je kazao da je to bila jedna teška, ali ispravna odluka.


– DF suvereno donosi svoje odluke, ova odluka je teška, ali je istovremeno hrabra i državotvorna. Događaji koji su se događali u i oko BiH od 07. listopada pa na ovamo su nas “gurnuli” u ovu priču, rekao je Đonlagić i dodao da DF ne može ostati u hladovini opozicije.


– Donijeli smo odluku da budemo aktivni sudionici procesa unutar Bosne i Hercegovine.


Na upit novinarke BHT 1 o tomu kako će se to odraziti na odnose u BH bloku, Đonlagić je kazao kao je želja DF-a bila da sve tri stranke uđu u vlast.


– Čekali smo SDP skoro pet mjeseci da nas povedu u taj proces uspostavljanja vlasti, da mi budemo kreatori tih vlada, da imamo federalnog premijera, ministre u Vijeću ministara, a ne samo u Kantonu Sarajevo. Nažalost, SDP nije bio spreman za to.


Dodao je da u DF-u postoji i velika grupa ljudi koja interese države i građana želi staviti ispred vlastitih. Kazao je kako se izmjene izbornog zakona ne mogu promatrati iz opozicije.


Pogledajte video prilog...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još