VIDEO/ ZVALA SE DRUGAČIJE I IMALA DRUGE SNOVE

Istinita priča o popularnoj seriji u BiH: Ko je zaista bila istanbulska snaha? Vjenčanje kao iz bajke, a onda počinje drama...

Mediji14.04.19, 15:03h

Istinita priča o popularnoj seriji u BiH: Ko je zaista bila istanbulska snaha? Vjenčanje kao iz bajke, a onda počinje drama...
Iako se čini da priča o istanbulskoj snahi počinje kada se ona uda za biznismena iz Burse, početak ove priče je još raniji

 

 


Serija „Snaha“ koja je veoma brzo osvojila srca bh. publike, snimljena je po istinitom događaju. Iako se čini da priča o istanbulskoj snahi počinje kada se ona uda za biznismena iz Burse, početak ove priče je još raniji. Snaha je rođena 1955. godine i nije se zvala Sureja, nego Ulku Ust.


Ulku dok je pohađala srednju školu u Istanbulu, nije mogla da suzbije svoju strast prema muzici. Ubrzo napušta školu i priključuje se se Muzičkom udruženju „Rumeli“, gdje uzima časove od velikih majstora muzike. Ona mora i da radi da bi preživjela, pa se zapošljava u jednoj prodavnici odjeće.  


Nakon što se solista jednog od najpopularnijih bendova „Bijeli leptirovi“ oženio, mjesto za vokalnog solistu ostalo je prazno. Ulku Ust dobija ponudu da bude glavna pjevačica benda. Ona prihvata ponudu bez imalo razmišljanja i počinje da se približava trenutku koji će u potpunosti promijeniti njen život. Koncerti, turneje, nastupi…


Priča o „Snahi“ počinje njenim susretom s Alijem Sarpkanom, zgodnim mladićem iz jedne od najpoznatijih porodica u Brusi koji je došao na njen koncert. Ali nakon pet godina uspijeva ubijediti Ulku da se uda za njega.


Vjenčanjem se njen život počinje mjenjati, a ona biva proglašena nepoželjnom snahom.

 

snaha-vjencanje


Vjenčanje je bilo kao bajka, ali ubrzo je počela drama. Muž joj ne dozvoljava da pjeva, a svekrva joj kupuje dvije mašine i otvara krojačku radnju zbog čega ona ostavlja muzičku karijeru. Njena svekrva se ubrzo razboljela te završila u bolnici od tuge što se njen sin oženio, baš kao i u popularnoj seriji.


Ulku se danas bavi modom, ima butik vjenčanica i svečanih haljina. S Alijem ima dvoje djece, ali 2007. godine, nakon 25 godina braka, odlučili su da žive odvojeno.

 

 

(Hayat/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!