više od 50 velikih investitora iz privatnog sektora

Na 10. Sarajevo Business Forum dolazi 50 velikih investitora iz zemalja GCC-a

Biznis Klub13.04.19, 18:05h

Na 10. Sarajevo Business Forum  dolazi 50 velikih investitora iz zemalja GCC-a
Radi unapređenja poslovanja i s privrednicima iz Bosne i Hercegovine, 2018. godine je potpisan Memorandum o razumijevanju Biznis foruma IsDB-a i BBI banke, koji podrazumijeva i promoviranje investicijskih prilika putem Sarajevo Business Foruma, ali i Sarajevo Halal Faira

 

Brojna delegacija od 50 privrednika iz zemalja Zaljevskog vijeća za saradnju (Gulf Cooperation Council - GCC) najavila je dolazak na Sarajevo Business Forum 2019. 

 

U delegaciji će biti rukovodioci nekih od najznačajnijih korporacija iz ovog dijela svijeta. Najavljene korporacije članice su THIQAH - Biznis foruma Islamske razvojne banke (The Islamic Development Bank Group Business Forum). Investitori su izrazili interes za projekte iz oblasti turizma, građevinarstva, industrijskog investiranja, infrastrukture i poljoprivredne proizvodnje, kao i oblasti proizvodnje plastike, metala i boja. 

 

Islamska razvojna banka kao većinski vlasnik i dioničar BBI Banke je osnovala THIQAH Business Forum s ciljem uspostavljanja jedinstvene i inovativne platforme koja će omogućiti privrednicima međusobno uvezivanje i time stvaranje novih poslovnih mogućnosti. 

 

Radi unapređenja poslovanja i s privrednicima iz Bosne i Hercegovine, 2018. godine je potpisan Memorandum o razumijevanju Biznis foruma IsDB-a i BBI banke, koji podrazumijeva i promoviranje investicijskih prilika putem Sarajevo Business Foruma, ali i Sarajevo Halal Faira.  

 

Na ovogodišnjem jubilarnom Sarajevo Business Forumu će uime Islamske razvojne banke i njenih članica prisustvovati delegacija s više od 50 velikih investitora iz privatnog sektora, koju će predvoditi Oussama Kaissi, generalni direktor Islamske korporaciju za osiguranje investicija i izvoza (ICIEC). Osim Kaissija, SBF-u će prisustvovati i Mohamed Hedi Mejai, direktor Odjela za investicije IDB Group. 

 

U prisustvu ovako značajnih zvanica i podršku Islamske razvojne banke i THIQAH, SBF 2019. pruža mogućnost domaćim privrednicima da uspostave nove poslovne prilike za suradnju. 

 

Članice IsDB-ovog poslovnog foruma THIQAH su ugledni biznismeni s liste najbogatijih ljudi u arapskom svijetu te čine neke od najeminentnijih poslovnih subjekata u svijetu, kao što su Svjetska banka, Međunarodni monetarni fond, Azijska razvojna banka, Evropska banka, Svjetska trgovinska organizacija i mnogi drugi, saopćeno je iz BBI banke. 

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!