BH. REDITELJ IZAZVAO REAKCIJE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Haris Pašović nakon tragedije: Nisu saobraćajne nesreće božije davanje, već posljedica jezive zapuštenosti naših cesta!

Hronika13.04.19, 15:07h

Haris Pašović nakon tragedije: Nisu saobraćajne nesreće božije davanje, već posljedica jezive zapuštenosti naših cesta!
Dok se već više od 20 godina političari svađaju ko je bolji nacionalista i koje će imati više lične koristi, ceste su skoro potpuno propale i postale jeziva zamka za vozače, piše Haris Pašović

 

 

Nakon jučerašnje tragedije na putu Pale - Sarajevo, u kojoj su bh. ceste "progutale" nova četiri života, na svom Facebook profilu status je objavio i poznati bh. reditelj Haris Pašović. 


U njemu piše:  


Svakodnevne višestruke saobraćajne nesreće su često posljedica poptuno uništene i zanemarene cestovne infrastrukture u Bosni i Hercegovini. Dok se već više od 20 godina političari svađaju ko je bolji nacionalista i koje će imati više lične koristi, ceste su skoro potpuno propale i postale jeziva zamka za vozače. 


Kad se uzme u obzir da većina stanovnika vozi stare i često neispravne automobile, može se bar djelimično razumjeti dimenzija katastrofe na putevima u BiH. 


Saobraćajne nesreće nisu božije davanje; one često nisu posljedica greške vozača; one su vrlo često posljedica dugogodišnje zapuštenosti puteva, nedostatak sistematske razvojne politike i izgradnje infrastrukture; i primjene sigurnosnih standarda na cestama. 


Zastupnice i zastupnici u skupštinama moraju da donesu odgovarajuće zakone i natjeraju vlade na svim nivoima da ih primjenjuju. Mediji bi učinili ogromnu korist ovoj zemlji ako bi sistematski provodili kampanju za izgradnju savremene i sugurne putne infrastrukture u BiH. 


Korisnici socijalnih mreža mogu značajno doprinijeti sigurnosti na cestama ukazivanjem na konkretne primjere.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još