Od 17. do 22. aprila

Na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Centru 'Skenderija' više od 100 izdavača

Kultura12.04.19, 13:39h

Na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Centru 'Skenderija' više od 100 izdavača
Sajamske nagrade dodijeljivat će se u kategorijama za umjetnost i arhitekturu, uredništvo, najbolje oblikovanje knjige, ilustraciju knjige, najbolji izdavački poduhvat godine, najbolju promociju djela na sajmu, najbolji udžbenik za visoko obrazovanje te za nauku (društvene i prirodne nauke)

 

Ovogodišnji 31. Međunarodni sajam knjiga i 15. Bijenale knjige bit će održan od 17. do 22. aprila kao dio zvaničnog programa obilježavanja 50. godina od osnivanja KJP Centra "Skenderija". 

 

Sarajevski sajam knjiga je najuspješnija i najpoznatija sajamska manifestacija u BiH, a ujedno i prilika da izdavači prikažu svoj opus, autori promovišu djela, te strani kulturni centri široj javnosti predstave svoje kulturno i umjetničko naslijeđe, navodi se u saopćenju Pres službe Sajma. 

 

Ovogodišnji Sajam, na kojem učestvuje više od 100 izdavača, održava se pod motom "Daruj knjigu!". 

 

Počasni gost Sajma je Zajednica izdavača Hrvatske gospodarske komore (Hrvatska gospodarska komora, IEP d.o.o, Meandar media d.o.o,  Medicinska naklada d.o.o, Mozaik knjiga d.o.o, Naklada Ljevak d.o.o, Naklada Neptun d.o.o, Profil knjiga d.o.o, V.B.Z. d.o.o, Znanje d.o.o, Fokus komunikacije). 

 

Organizator sajma pripremio je bogat program cjelodnevnih promocija u centralnom prezentacionom prostoru - "Bosanska kuća". 

 

Članovi žirija za dodjelu sajamskih nagrada su Ajla Demiragić, Marija Fekete-Sullivan te Aleksandra Knežević

 

Sajamske nagrade dodijeljivat će se u kategorijama za umjetnost i arhitekturu, uredništvo, najbolje oblikovanje knjige, ilustraciju knjige, najbolji izdavački poduhvat godine, najbolju promociju djela na sajmu, najbolji udžbenik za visoko obrazovanje te za nauku (društvene i prirodne nauke). 

 

Organizatori Sajma i Bijenala knjige su KJP Centar "Skenderija" d.o.o. - Sarajevski sajam u saradnji sa partnerom TKD "Šahinpašić".

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!