Kantonalni sud u Sarajevu

Određen jednomjesečni pritvor za petoro osumnjičenih u akciji 'City'

Hronika12.04.19, 12:47h

Određen jednomjesečni pritvor za petoro osumnjičenih u akciji 'City'
Među uhapšenima je bio i policijski službenik MUP-a KS koji se sumnjiči za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja

 

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za svih pet osumnjičenih koji su uhapšeni u policijskoj akciji "City". 

 

Glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić je u izjavi za medije kazala da je pritvor za četiri uhapšene osobe određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. 

 

Policijskom službeniku pritvor je određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. 

 

Podsjećamo, nakon višemjesečne istrage, policijski službenici MUP KS su 9. aprila ove godine u okviru akcije kodnog naziva 'City', uhapsili pet osoba zbog krivičnih djela navođenje na prostituciju, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena trgovina oružjem. 

 

Među uhapšenima je bio i policijski službenik MUP-a KS koji se sumnjiči za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja. 

 

Izvršen je pretres na 11 lokacija na području općine Stari Grad, Novo Sarajevo i Novi Grad, a tokom pretresa stanova, kuća i jednog poslovnog prostora, policija je oduzela veću količinu novca, jedan kilogram droge, veću količinu pištolja i jednu pušku, kao i predmete koji dokazuju izvršenje krivičnih djela. 

 

Nakon kriminalističke obrade u MUP KS-u, uhapšeni su predati u nadležnost Tužilaštva KS na dalje postupanje, a danas je Kantonalni sud odredio jednomjesečni pritvor za svih pet osumnjičenih.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!