Zbog utaje poreza

U toku akcija 'Kasa 2': SIPA opet hapsi ugostitelje

Hronika12.04.19, 09:28h

U toku akcija 'Kasa 2': SIPA opet hapsi ugostitelje
U Sarajevu je zbog ove akcije u proteklih nekoliko dana uhapšeno oko 20 osoba, dvije su u pritvoru, dok se ostali, uz mjere, brane sa slobode

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu ( SIPA) jutros su započeli realizaciju operativne akcije kodnog  naziva „Kasa 2“. Akcija se izvodi po naredbama Osnovnog Suda u Sokocu i Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu. 



U toku su pretresi osoba, stambenih i poslovnih objekata, na ukupno 11 lokacija na području Pala i Jahorine, zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičene osobe u tom predmetu počinile počinila krivična djela, „Utaja poreza i doprinosa“ iz člana 264. stava (1), KZ RS, a u vezi sa članom 39. KZ RS i “Kompjuterska prevara“ iz člana 410. stava (1), KZ RS, a u vezi sa članovima  37. i 56. KZ RS. 



Više informacija o rezultatima operativne akcije „Kasa 2“ bit će poznato nakon realizacije navedenih aktivnosti, saopćeno je iz SIPA-e. 

 

U Sarajevu je zbog ove akcije u proteklih nekoliko dana uhapšeno oko 20 osoba, dvije su u pritvoru, dok se ostali, uz mjere, brane sa slobode.

 

Prema nezvaničnim informacijama "Avaza", do sada je uhapšeno nekoliko osoba.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!