Osumnjičen za silovanje

Švedska advokatica tražit će ponovno pokretanje istrage protiv Assangea

Hronika11.04.19, 14:12h

Švedska advokatica tražit će ponovno pokretanje istrage protiv Assangea
Učinit ćemo sve što je u našoj moći da privolimo švedsko tužilaštvo da ponovo pokrene krivičnu istragu kako bi Assange mogao biti izručen Švedskoj i krivično gonjen zbog silovanja, navodi ona u pisanoj poruci

 

Švedska advokatica koja zastupa navodnu žrtvu u istrazi optužbe za silovanje protiv osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea izjavila je u četvrtak da će insistirati od tužilaštva da ponovo pokrene istragu koja je povučena u 2017. godini.

 

- Moja klijentica i ja upravo smo primile vijest da je Assange uhapšen. To smo čekali i nadali smo se tome skoro sedam godina. To se sada i desilo, i to je, naravno, šok za moju klijenticu - izjavila je Elisabeth Massi Fritz, advokatica navodne žrtve, za Reuters.

 

- Učinit ćemo sve što je u našoj moći da privolimo švedsko tužilaštvo da ponovo pokrene krivičnu istragu kako bi Assange mogao biti izručen Švedskoj i krivično gonjen zbog silovanja - navodi ona u pisanoj poruci.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!