Inspektori ih prisluškivali i pratili pola godine

Privedene djevojke tvrde da nisu imale makroa, nego da su radile same, a evo kako se brani sarajevski policajac

Hronika11.04.19, 11:48h

Privedene djevojke tvrde da nisu imale makroa, nego da su radile same, a evo kako se brani sarajevski policajac
Inspektori, međutim, nisu nasjeli na tu priču, jer su osumnjičeni bili pod posebnim istražnim radnjama. Prisluškivali su im telefone i pratili ih pola godine

 

Vlasnik pekare u sarajevskom naselju Aneks Ramel Jusufi, pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Fahrudin Hajdarpašić, Alen Krtičić, Emir Šušić, zvani Japanac, i Nejra Jusufović, uhapšeni zbog prostitucije u Sarajevu, dovedeni su jučer u Tužilaštvo KS. Zatražen je pritvor za njih. Kantonalni sud Sarajevo će donijeti odluku.

 

Krivična djela

 

Jusufi se tereti da je od polovine 2017. organizirao grupu koja je navodila veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga. Istovremeno se sumnjiči i za trgovinu narkoticima.

 

Policajac Hajdarpašić, inače dežurni operativni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, osumnjičen je da je zloupotrijebio položaj tako što je dojavljivao informacije o aktivnostima sarajevske policije koje su članovima grupe koristile tokom činjenja krivičnih djela.

 

Inspektori su, kako saznaje Avaz, saslušali još dvije djevojke, 19-godišnju E. M. i još jednu. E. M. je dala izjavu u prisustvu svog branioca Omara Mehmedbašića.

 

Izjava policajca

 

Inspektorima je kazala kako nije imala svodnika, odnosno da nije radila ni za koga, već sama za sebe. Policajac Hajdarpašić pokušao se tokom saslušanja opravdati da nema nikakve veze sa prostitucijom, nego da je samo upozorio Jusufija da dolaze njegove kolege te da sakrije pištolj.

 

Inspektori, međutim, nisu nasjeli na tu priču, jer su osumnjičeni bili pod posebnim istražnim radnjama. Prisluškivali su im telefone i pratili ih pola godine. Tako je policajac ipak priveden zajedno s ostalima u Tužilaštvo.

 

Zadržani 24 sata

 

Kako je potvrdila Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS, osumnjičeni će biti zadržani 24 sata. Nakon što ih u tom roku ispita, postupajuća tužiteljica odlučit će o daljnjim mjerama protiv njih.

 

(avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!