Čović nakon sastanka sa SDA o 'šumovima u komunikaciji'

Kad ja ne dođem na bajramski prijem ili neko iz SDA ne dođe na Mostarski sajam - to ispade kao neka poruka...

Front10.04.19, 14:40h

Kad ja ne dođem na bajramski prijem ili neko iz SDA ne dođe na Mostarski sajam - to ispade kao neka poruka...
Odnos prema NATO-u, kad je u pitanju HDZ i HNS, kaže da je naš vitalni prioritet EU integracije. I na bilo koji način stavljati to pod upitnik nije fer, znamo koliko smo radili na tome. Naravno kada dolaze prijatelji sa strane kojima to nije prioritet, to nećemo pred njima spominjati, kaže Čović

 

Pojedinačno smo razgovarali o Vijeću ministara BiH i dogovorili da trebamo sjesti i dogovoriti raspodjelu resora. Što se tiče Vlade FBiH kazali smo da zajedno moramo tražiti rješenja, kako bi napravili reformsku agendu gdje će prva točka biti izmjena izbornog zakona i grad Mostar jer su dogodine lokalni izbori, poručio je danas lider HDZ BiH Dragan Čović, nakon sastanka sa SDA.

 

Čović je kazao da je vrijeme da se dogovori raspodjela resora u Vijeću ministara BiH.

 

"Pojedinačno smo razgovarali o VM i dogovorili da trebamo sjesti i dogovoriti raspodjelu resora. Što se tiče Vlade FBiH kazali smo da zajedno moramo tražiti rješenja, kako bi napravili reformsku agendu gdje će prva točka biti izmjena izbornog zakona i grad Mostar jer su dogodine lokalni izbori. Dogovarali smo dinamiku kako bi neke unutarnje stvari trebali promijeniti, oko reorganizacije Vlade FBiH kao takve".

 

Dodao je da je jedna od tačaka bilo povjerenje, tj. nepovjerenje prilikom komunikacije zbog:

 

"Još jedna od točaka je bilo povjerenje, tj. nepovjerenje, imam osjećaj da ponekad ima šumova u komunikaciji. Npr. kad ja ne dođem bajramski prijem u Sarajevu ili neko iz SDA ne dođe na Mostarski sajam, to ispade kao neka poruka. Ovo vrijeme traži da češće budemo zajedno na zajedničkim manifestacijama gdje se okuplja. Još ćemo o ovim temama porazgovarati uz radni ručak", dodao je.

 

Povodom medijskih napisa o njegovom ponašanju prema temi NATO integracija u prisustvu Aleksandra Vučića, kazao je:

 

"Odnos prema NATO-u kad je u pitanju HDZ i HNS, kaže da je naš vitalni prioritet EU integracije. I na bilo koji način stavljati to pod upitnik nije fer, znamo koliko smo radili na tome. Naravno kada dolaze prijatelji sa strane kojima to nije prioritet, to nećemo pred njima spominjati. Čini mi se da je došlo vrijeme da ubrzano riješimo pitanja koja razvlačimo pet-šest mjeseci, mogli bi navući jednu potpuno lošu sliku o BiH. Nećemo imati predstavnika u evropskim institucijama samo zato što nismo u stanju formirati vlast".

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još