Zbog nedozvoljene količine konzervansa

Zabranjen uvoz šampona iz Srbije: Evo koji brend je u pitanju

Hronika10.04.19, 13:56h

Zabranjen uvoz šampona iz Srbije: Evo koji brend je u pitanju
Analizom izvršenom u Institutu za javno zdravstvo Banja Luka utvrđeno je da pošiljka ne odgovara uslovima zbog nedozvoljene količine konzervansa

 

Zdravstvena inspekcija u Republici Srpskoj (RS) zabranila je uvoz pošiljke šampona za kosu "Nice day", jer je analizom utvrđeno da nisu bezbjedni za upotrebu. 

 

Riječ je o šamponu za kosu, u količini od 800 komada, pakovanja od 1.000 mililitara, proizvođača "Vukohem" iz Šapca, datuma proizvodnje 14. decembra prošle godine. 

 

Analizom izvršenom u Institutu za javno zdravstvo Banja Luka utvrđeno je da pošiljka ne odgovara uslovima zbog nedozvoljene količine konzervansa.  

 

- Takođe, analizom je utvrđen i sadržaj konzervansa koji nije bio naveden na deklaraciji, zbog čega se smatra da prozvod ima i neodgovarajuću deklaraciju - naveli su iz Inspektorata RS-a. 

 

Uvoznik je zatražio superanalizu koja je izvršena u "Gradskom zavodu za javno zdravlje" u Beogradu, a kojom su potvrđeni rezultati prve analize, te je inspektor zabranio uvoz pošiljke i naložio njeno vraćanje pošiljaocu ili uništavanje.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!