Zastupnički dom Parlamenta FBiH podržao inicijativu

SDA i HDZ podijeljeni, ostali jednoglasni: Napad na novinare tretirati kao napad na službene osobe

Front10.04.19, 12:21h

SDA i HDZ podijeljeni, ostali jednoglasni: Napad na novinare tretirati kao napad na službene osobe
Begićevu inicijativu su podržali klubovi SDP-a, SBB-a, DF-a i Naše stranke, dok su podijeljena mišljenja imali klubovi SDA i HDZ-a

 

Inicijativa zastupnika Senaida Begića iz Socijaldemokratske partije BH da napadi na novinare ubuduće budu tretirani kao napadi na službene osobe podržana je većinom glasova na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Begić je predložio da se to omogući budućom odgovarajućom izmjenom Krivičnog zakona FBiH.

 

Njegova inicijativa podržana je u drugom krugu glasanja pojedinačnim usmenim izjašnjavanjm zastupnika, koje je tražio član SDP-a Damir Mašić nakon što u prvom krugu u kojem je glasano tajno, elektronskim putem, nije bilo većinske podrške.

 

Prema saopćenim rezultatima, u prvom krugu je inicijativa dobila 41 glas od neophodnih 50, dok se 20 zastupnika izjasnilo protiv a sedam bilo suzdržano.

 

U drugom krugu se 54 članova Zastupničkog doma izjasnilo "za", što je omogućilo većinsku podršku Begićevoj inicijativi, javila je Fena.

 

Inače, ​inicijativu su podržali klubovi SDP-a, SBB-a, DF-a i Naše stranke. Podijeljena mišljenja su imali klubovi SDA i HDZ-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još