Hrvatski 'Watergate'

Bukti špijunska afera: Slovenci zasjedaju, oglasila se Kolinda Grabar Kitarović

Front09.04.19, 19:00h

Bukti špijunska afera: Slovenci zasjedaju, oglasila se Kolinda Grabar Kitarović
Mogu reći da vlada nije ni na koji način utjecala na Tolja, kazao je savjetnik premijera Andreja Plenkovića za nacionalnu sigurnost Robert Kopal

 

Bukti špijunska afera nakon što je slovenski POP TV sinoć objavio da je pater Ivan Tolj, prvi čovjek Styrie u Hrvatskoj pod kojom djeluju Večernji list i 24sata, u ime hrvatske vlade na toj televiziji i njihovom portalu 24ur pokušao spriječiti objavu priče o hrvatskom špijunu i arbitraži.

 

Slovenski državni vrh hitno se sastao na sjednici vijeća za nacionalnu sigurnost u 16 sati, prenosi Index.

 

I predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović se oglasila.

 

''Predsjednica Republike nije, te nikada ne bi ni tražila da se neka tema povuče iz slovenskih medija, ni izravno, ni preko posrednika. O pisanju slovenskih medija doznala je upravo iz samih medija.

 

Činjenica jest kako je Slovenija prekršila arbitražni sporazum i time međunarodno pravo, a što je rezultiralo propašću arbitraže. Riječ je o pravosudnom skandalu, a ne o obavještajnoj problematici, te odbacujemo ovaj pokušaj zamjene teza'', saopćeno je iz njezinog Ureda.

 

Javio se i Plenkovićev savjetnik, Robert Kopal.

 

Upitan ko je onda zvao Ivana Tolja, koji je rekao da govori u ime hrvatske vlade, Kopal je odgovorio: "Ne znam zašto je to gospodin Tolj rekao."

 

Time je, čini se, priznao da je na snimci koju je objavio slovenski POP TV i njihov portal 24ur upravo pater Ivan Tolj, prvi čovjek medijske kuće Styria pod koju spadaju dnevne novine Večernji list i 24sata.

 

"Mogu reći da vlada nije ni na koji način utjecala na Tolja", kazao je savjetnik premijera Andreja Plenkovića za nacionalnu sigurnost Robert Kopal novinarima uoči sastanka užeg kabineta vlade.


(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još