Otvorenje 5. aprila

Šestoaprilska izložba 'Collegium artisticum' dar umjetnika za Dan grada

Kultura03.04.19, 21:01h

Šestoaprilska izložba 'Collegium artisticum' dar umjetnika za Dan grada
Na izložbi će biti uručene nagrade "Collegium artisticum" za najbolja ostvarenja članova ULUPUBIH, ULUBIH i AABIH

 

Tradicionalna godišnja šestoaprilska izložba "Collegium artisticum 2019." posvećena Danu grada Sarajeva bit će otvorena 5. aprila u galeriji Collegium artisticum, saopćeno je iz Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH (ULUPUBiH).

 

Izložba posjeduje karakter kolektivnosti kao vrijednost koju treba njegovati, uime datuma kojem je posvećena i uime sjećanja na bosanskohercegovačku avangardu koju je predstavljala umjetnička grupa "Collegium artisticum".

 

To je prilika da tri umjetnička udruženja Bosne i Hercegovine - Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera (ULUPUBIH), Asocijacija arhitekata (AABIH) i Udruženje likovnih umjetnika (ULUBIH) zajednički organizuju izložbu stvarajući platformu za prezentaciju djela svojih članova. Nosilac organizacije ovogodišnje izložbe je ULUPUBIH, istaknuto je u saopćenju.

 

Na izložbi će biti uručene nagrade "Collegium artisticum" za najbolja ostvarenja članova ULUPUBIH, ULUBIH i AABIH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!