Uhapšen u akciji 'Farmer'

Desnica Radivojević predat Tužilaštvu KS

Hronika03.04.19, 10:42h

Desnica Radivojević predat Tužilaštvu KS
Radivojević se sumnjiči da je počinio krivična djela "udruživanje radi činjenja krivičnog djela", a u vezi sa krivičnim djelima "zloupotreba položaja ili ovlaštenja" i "prijevara"

 

Bivši dopremijer Federacije BiH i federalni ministar prostornog uređenja Desnica Radivojević, koji je jučer uhapšen u akciji "Farmer", predat je u naležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrdila je Feni glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić

 

Osumnjičeni Radivojević će biti zadržan 24 sata i nakon što ga u tom zakonskom roku ispita postupajuća tužiteljica odlučit će o daljim mjerama, dodala je Bavčić. 

 

Radivojević se sumnjiči da je počinio krivična djela "udruživanje radi činjenja krivičnog djela", a u vezi sa krivičnim djelima "zloupotreba položaja ili ovlaštenja" i "prijevara". 

 

Njega su jučer u nastavku operativne akcije "Farmer" uhapsili policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!