Građani revoltirani jer istraga nosi naziv 'Davor Dragičević'

Lociran famozni Boki, evo gdje se nalazi: 'Vidio sam kako pretučenog Davida vuku po asfaltu i ubacuju u vozilo...'

Hronika01.04.19, 12:02h

Lociran famozni Boki, evo gdje se nalazi: 'Vidio sam kako pretučenog Davida vuku po asfaltu i ubacuju u vozilo...'
U daljem komentaru “Boki” između ostalog piše i kako pretučenog Davida vuku po asfaltu i ubacuju u vozilo u koje ulazi i jedan od inspektora

 

Osoba pod pseudonimom “Boki”, koja je tvrdila da je gledala snimak premlaćivanja i otmice ubijenog Davida Dragičevića u noći nestanka, nalazi se u njemačkom gradu Frankfurtu.

 

Naime, nakon što je na jednom portalu “Boki” ostavio četiri komentara u kojima je detaljno naveo da je gledao snimke sa banjalučke RF banke u noći nestanka ubijenog Davida Dragičevića, policija je pokrenula istragu kako bi se utvrdio identitet ove osobe. U sklopu istrage zatražena je IP adresa sa koje su upućeni komentari.

 

Izvor Srpskainfo blizak istrazi otkriva da je provjerom IP adrese utvrđena tačna lokacija sa koje je upućena poruka, a radi se o jednom objektu u njemačkom gradu Frankfurtu, u pokrajini Hesen.

 

Istragu je u međuvremenu preuzela Uprava kriminalističke policije MUP Republike Srpske.

 

– Dalja istraga uključiće saradnju sa drugim bezbjednosnim agencijama kako bi se utvrdio tačan identitet ove osobe – objasnio je izvor iz istrage.

 

Prema saznanjima do kojih je došla Srpskainfo, osoba pod pseudonimom “Boki” je između ostalog napisala: “Uskoro će sve biti u javnosti".

 

"Gledao sam lično snimak sa RF banke koja je snimila kako je pretučen David Dragičević na parkingu Metalske škole”.

 

U daljem komentaru “Boki” između ostalog piše i kako pretučenog Davida vuku po asfaltu i ubacuju u vozilo u koje ulazi i jedan od inspektora.

 

Međutim, otkrivanje identiteta “Bokija” nije u pravcu utvrđivanja detalja šta je pomenuti video, već istraga nosi radni naziv “Davor Dragičević”.

 

Umjesto da se “Boki” ispita, pa ukoliko se utvrdi da je lagao kazni najstrožije, istraga je usmjerena u drugom pravcu što još više revoltira javnost.

 

Među materijalnim dokazima u ovoj istrazi je i službena zabilješka jednog od inspektora MUP Republike Srpske koji je, kako se navodi na osnovu operativnih saznanja došao do informacije da otac ubijenog Davida namjerava napraviti montažu snimka otmice svog pokojnog djeteta?!

 

Službena zabilješka datirana je još prošle godine, ali je tek nedavno priložena uz dokumentaciju istrage kojom se tražilo dostavljanje IP adrese famoznog “Bokija”.

 

– Prema prikupljenim operativnim podacima lice Dragičević Davor je preko za sada nepoznatih lica za novčani iznos od 15.000 eura naručio video materijal na kojem bi bio montiran snimak odnosno fotomontaža, na kojem se vidi kako policijski službenici MUP RS dave pokojnog Davida Dragičevića i navedeni snimak je trebao biti pušten na Trgu Krajine, dana 5. oktobra 2018. godine prilikom održavanja skupa “Pravda za Davida”, ali lica koja su trebala napraviti fotomontažu snimka nisu završila isti, pa tako da snimak nije ni objavljen – napisano je u službenoj zabilješki.

 

U zabilješki je naveden i govor Davora Dragičevića o postojanju snimka otmice njegovog sina u noći nestanka, a zatim i zaključak inspektora.

 

– Iz navedenog govora dolazi se do zaključka da je Dragičević Davor dobio ili će u narednom periodu dobiti montirani video materijal, te da će 14. novembra 2018. godine isti i pustiti putem video bima na Trgu Krajine, i na taj način će doći do uznemirenja javnosti, ugroženosti policijskih službenika koje će lažno i javno optužiti za ubistvo kao i uznemiriti porodice policijskih službenika. Službena zabilješka sačinjena znanja radi i daljeg postupanja i preduzimanja mjera i radnji – napisano je u službenoj zabilješki.

 

Iz MUP Republike Srpske nismo dobili odgovor na upit da li je u međuvremenu utvrđen identitet famoznog “Bokija”. Naveli su da se obratimo banjalučkom tužilaštvu, prenosi Srpskainfo.

 

(Srpskainfo, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još