Poruka lidera PSG-a

Sergej Trifunović misli da je EU serboskeptik: Dajte Slobu, Mladića, Karadžića… I tako 18 godina

Front31.03.19, 19:23h

Sergej Trifunović misli da je EU serboskeptik: Dajte Slobu, Mladića, Karadžića… I tako 18 godina
On je potom, nakon što je jedan korisnik Twittera prokomentarisao da je “EU neprijatelj” skrenuo pažnju da ne treba žuriti sa “lijepljenjem etiketa” i još objasnio da EU sa postojećim članicama ne zna šta će

 

Lider PSG Sergej Trifunović iznio je na svom Twitter nalogu svoj stav o Evropskoj uniji, tačnije o tome da je, po njegovom mišljenju Unija kao takva “serboskeptik”, rekavši da se mi stalno pitamo šta je bitno Evropskoj uniji a da se, sa druge strane, ne pitamo koliko smo joj mi zaista bitni, piše Oslobođenje.

 

- Mi se stalno pitamo šta je bitno EU, a nijednog trenutka se ne zapitasmo – koliko smo mi zaista bitni toj EU? Dajte Slobu, Mladića, Karadžića, dajte ovo i ono, pa ćete u EU. I tako 18 godina. Nisam euroskeptik, već mislim da je EU – serboskeptik. Oni imaju dosta glavobolja, napisao je Trifunović, prenosi Blic.

 

On je potom, nakon što je jedan korisnik Twittera prokomentarisao da je “EU neprijatelj” skrenuo pažnju da ne treba žuriti sa “lijepljenjem etiketa” i još objasnio da EU sa postojećim članicama ne zna šta će, a da je tu i “Brexit” od kog, kako kaže, imaju “migrene”.On je dalje dodao da je EU Srbija ne interesuje gotovo uopšte i da zbog toga ne smijemo da mislimo da će nam ulazak riješiti probleme, već da sami moramo da ih rješavamo.

 

– Time ćemo jedino pokazati zrelost i snagu. To će naravno biti spor i bolan proces, ali smo na putu. Što pre ukapiramo da će biti sporo i bolno, lakše će nam biti. Imamo sopstvenu vlast protiv nas, godine uništavanja duha i mozga, te na kraju i strane sile. Sve ćemo raditi uprkos – napisao je Trifunović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!