Isplivali novi detalji istrage

Otkrivena stravična istina o pilotu koji je vozio Emiliana Salu

Hronika30.03.19, 16:09h

 Otkrivena stravična istina o pilotu koji je vozio Emiliana Salu
Britanska služba za civilno zrakoplovstvo se još nije oglasila povodom novih detalja, jer je još u toku istraga koju provodi Odjeljenje za istraživanje avioincidenata (AAIB)

 

Nesuđeno najveće pojačanje u historiji Cardiffa Emiliano Sala bio je glavna tema fudbalske i svjetske javnosti dugo poslije nesreće. Sada su opet isplivali novi detalji.

 

Kako BBC saznaje, pilot aviona u kome se nalazio argentinski napadač David Ibbotson nije imao dozvolu da leti tokom noći.  

 

Tragedija se dogodila upravo tokom noći iznad Lamanša, a razlog zbog kog Ibotson nije imao licencu za noćne letove je to što je daltonista.

 

Pilot "Piper Malibua" nije mogao da razlikuje boje, pa u dozvoli za letenje stoji da avionom smije upravljati samo tokom dana.   

 

Britanska služba za civilno zrakoplovstvo se još nije oglasila povodom novih detalja, jer je još u toku istraga koju provodi Odjeljenje za istraživanje avioincidenata (AAIB).  

 

Podsjetimo, avion se srušio 21. januara u engleskom kanalu, dva dana nakon što je Sala potpisao ugovor s engleskim Cardiffom.

 

Tijelo Emiliana Sale je tek početkom februara pronađeno na dnu Lamanša, ali ne i posmrtni ostaci pilota Davida Ibbotsona.


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!