Otvoreni za saradnju

Borenović: Idem na sastanak kod predsjednice RS, treba zauzeti jedinstven stav

Front30.03.19, 11:56h

Borenović: Idem na sastanak kod predsjednice RS, treba zauzeti jedinstven stav
Uvjeren je da će Narodna skupština RS-a dati, kako je naveo, legitiman i demokratski odgovor na odluku Ustavnog suda BiH

 

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović potvrdio je da će se odazvati sastanku koji je za 2. aprila sazvala predsjednica RS-a Željka Cvijanović kako bi prestavnici stranaka sa sjedištem u RS-u zauzeli jedinstven stav o odluci Ustavnog suda BiH kojom je osporen Zakon o Danu RS-a, 9. januaru. 

 

- Stranke iz RS-a moraju imati jedinstven stav i sigurno je da ću se odazvati sastanku sa predsjednicom RS – istakao je Borenović. 

 

Uvjeren je da će Narodna skupština RS-a dati, kako je naveo, legitiman i demokratski odgovor na odluku Ustavnog suda BiH. 

 

- Nastavit ćemo da slavimo Dan Republike - 9. januar. Konačno se mora prestati sa besmislenim apelacijama Ustavnom sudu BiH, jer se ne mogu mijenjati dejtonska BiH i sve vrijednosti koje imamo u RS – ustvrdio je Borenović u izjavi novinarima u Banjoj Luci. 

 

Kada je u pitanju poziv SNSD-a za učešće PDP-a u vlasti na nivou BiH, ponovio je da neće biti član Vijeća ministara, navodeći da će zvaničan stav stranke saopćiti za nekoliko dana lideru SNSD-a Miloradu Dodiku

 

Na političkoj akademiji PDP-a, istakao je da je ta stranka otvorena za mlade ljudi i one koji žele da dobiju stvarnu ulogu u društvu i politici. 

 

- Drago mi je što imamo 61 polaznika iz PDP-a i nekoliko njih iz ostalih političkih partija, što govori da smo otvoreni za saradnju – dodao je Borenović.

 

(FENA/dg)Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!