Predsjednica RS najavila

Cvijanović: Imamo spremne odgovore na odluku Ustavnog suda BiH

Front29.03.19, 21:03h

Cvijanović: Imamo spremne odgovore na odluku Ustavnog suda BiH
Cvijanović je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekla da je odluka Ustavnog suda BiH politički motivisana i da iza nje stoji, kako je ustvrdila, "nažalost jedan dio međunarodne zajednice i političko Sarajevo"

 

Predsjednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović izjavila je večeras da taj bh. entitet ima spremne odgovore na odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, kojom je osporen 9. januar kao “Dan RS”. 

 

Cvijanović je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekla da je odluka Ustavnog suda BiH politički motivisana i da iza nje stoji, kako je ustvrdila, "nažalost jedan dio međunarodne zajednice i političko Sarajevo". 

 

-To je dio jedne organizovane i već poznate kampanje koja se vodi protiv RS i to na političkom i ekonomskom, s ciljem ukidanja identiteta RS. Ovdje je cilj jasan -žele da pokažu kako RS nije postojala prije 'Dejtona', iako je istorijska činjenica i znamo da je RS nastala prije rata, prije Dejtonskog sporazuma, kada je verifikovana, kroz međunarodni ugovor, koji nas drži na okupu u BiH– istakla je entitetska predsjednica. 

 

Na 16. izboru najuspješnijih u privredi RS-a za 2018.godinu, Cvijanović je rekla da već 17 kvartala uzastopno taj bh. entitet bilježi rast BDP-a tj. od 3. kvartala 2014. godine. 

 

Istakla je da su u RS postignuti finansijska i ekonomska stabilnost, te da je opredjeljenje "još brži privredni rast, i organizovanija, bolja RS".

 

(FENA/dg)Komentari - Ukupno 48

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još