Foto / Legendarni fudbaler u Sarajevu

Otkud Luis Figo na ručku sa Abdulahom Skakom?

Biznis Klub29.03.19, 16:36h

Otkud Luis Figo na ručku sa Abdulahom Skakom?
Figo je 2001. godine proglašen za najboljeg igrača na svijetu, a 2006. godine izabran je u idealni tim Svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj

 

Legendarni portugalski nogometaš Luis Figo stigao je danas u Sarajevo, a u popodnevnim satima je ručao sa gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom u jednom sarajevskom restoranu, javlja Patria.

 

Figo je upravo na poziv Skake stigao na Međunarodni sastanak tour operatera.

 

Grad Sarajevo je od 28. marta do 1. aprila domaćin 1. međunarodnog sastanka tour operatera "Meet Up Sarajevo".

 

luis-figo-skaka1


Ideja konferencije je okupiti utjecajne turističke operatere i putničke agencije i predstaviti im turističku ponudu Sarajeva i BiH te pomoći lokalnim agencijama i turističkim radnicima da se direktno povežu s međunarodnim kompanijama da sklope nove ugovore i učine grad Sarajevo još atraktivnijom turističkom destinacijom. 

 

Figo je 2001. godine proglašen za najboljeg igrača na svijetu, a 2006. godine izabran je u idealni tim Svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj. Šest puta je proglašen za najboljeg portugalskog igrača. Figo je jedan od FIFA-inih 100 najboljih živih igrača.

 

On je za portugalsku reprezentaciju odigrao 127 utakmica i postigao je 32 gola. U dresu reprezentacije osvojio je drugo mjesto na Evropskom prvenstvu 2004. godine.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još