Vatrogasci na terenu

Požar kod Gacka prijeti objektima, vatra se bržo širi: Gust dim otežava saobraćaj prema Bileći

Hronika29.03.19, 11:00h

Požar kod Gacka prijeti objektima, vatra se bržo širi: Gust dim otežava saobraćaj prema Bileći
Gori trava i nisko rastinje, vatrogasci pokušavaju da zaustave požar da on ne ugrozi ljude i njihovu imovinu, ali se vatra ubrzano širi", naveo je Rudović

 

Zbog požara i gustog dima usporeno se saobraća na magistralnom putu M-20 Gacko - Bileća, kod mjesta Cernica (područje Gacka), saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

 

Pripadnici Vatrogasne jedinice Gacko od jutros se bore sa vatrenom stihijom u selu Cernica, koja prijeti da zahvati imovinu građana, potvrdio je Srni zamjenik starješine ove jedinice Žarko Rudović.

 

Rudović je istakao da su prijavu o požaru dobili oko 7.00 časova, nakon čega je na teren izašlo šest vatrogasaca sa dva vozila.

 

On je naveo da se požar, uslijed vjetra, širi veoma brzo i da se približavama objektima u selu Cernica, dok gust dim otežava saobraćaj na magistralnom pravcu Gacko-Bileća.

 

"Gori trava i nisko rastinje, vatrogasci pokušavaju da zaustave požar da on ne ugrozi ljude i njihovu imovinu, ali se vatra ubrzano širi", naveo je Rudović.

 

Prema njegovim riječima, u posljednjih mjesec dana gatački vatrogasci imali su više od 60 intervencija na gašenju manjih i većih požara, zbog čega je apelovao na sve građane da ne pale vatru na otvorenom.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!