FOTO&VIDEO/ Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo

Brodovi NATO-a stigli u Crno more, Moskva upozorava na 'mogući sukob'

Front29.03.19, 09:09h

Brodovi NATO-a stigli u Crno more, Moskva upozorava na 'mogući sukob'
Moskva je u više navrata upozorila da vojno nagomilavanje Alijanse u blizini ruskih granica može da provocira vojni sukob

 

Ratni brodovi NATO-a su pod pratnjom ruske mornarice u Crnom moru, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, javlja Srna.

 

"Brodovi Alijanse, u čijem sastavu su bile tri fregate iz Holandije, Kanade i Šanije, a koji su ranije ušli u Crno more, su pod pratnjom ruske flote", navodi se u saopštenju.

 

U Crno more su uplovili holandski razarač "Evertsen", kanadska fregata "Toronto" i španska fregata "Santa Marija". Na putu ih je pratila turska fregata "Gelibolu".

 

 

Francuski tanker "Var" je, takođe, stigao u Istanbul zajedno sa grupom ratnih brodova, ali nije uplovio u Crno more. U Crno more su doplovili i bugarske fregata "Draski" i rumunska "Regele Ferdinand".

 

"Sputnjik" navodi da ratne brodove NATO-a prate ruski brodovi "Ivan Hurs" i "Vasilij Bikov".

 

NATO je ranije potvrdio da je grupa brodova raspoređena u regionu kako bi učestvovali u vježbi "Morski štit" /Sea Shield/ zajedno sa ukrajinskim i gruzijskim snagama, prenosi "Sputnjik".

 

Moskva je u više navrata upozorila da vojno nagomilavanje Alijanse u blizini ruskih granica može da provocira vojni sukob.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još