Uspon mladog političara iz Zenice

Ministar Arnel Isak: Ako je sporna nargila kao svjetski trend, onda se time ponosim!

Front28.03.19, 10:06h

Ministar Arnel Isak: Ako je sporna nargila kao svjetski trend, onda se time ponosim!
Nemam mrlje u dosadašnjem angažmanu u politici i životu, koji sam posvetio porodici, obrazovanju i stjecanju znanja i vještina

 

Mladi Zeničanin Arnel Isak (22) iz A-SDA, inače diplomirani ekonomista, juče je izabran za novog ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), a trenutno je glavna vijest u svim bh, ali i regionalnim medijima, piše Avaz.

 

Naime, Isak je odranije poznat u svijetu jutjubera, budući da je na svom kanalu “Arnel KingShisha” objavljivao videoklipove kako pravi nargile od raznih predmeta.


⁃ Oduvijek sam volio snimati i fotografirati, a moja supruga inače je vlasnica nargila bara u Zenici, tako da sam na taj način, snimajući klipove, odlučio joj pomoći i iskoristiti popularnost na internetu za promociju objekta. Smatram da ništa nije loše u tome, budući da u mojoj biografiji, osim nargila, ima još toga za potencirati, poput dugogodišnjeg humanitarnog rada, što je u ovom slučaju izostavljeno - smatra Isak.

 

Kaže da mu imponira medijska pažnja koju uživa, nadajući se da će ona ostati do kraja mandata u okviru kojeg će pokušati učiniti najbolje za život građana Kantona.

 

⁃ Činjenica, mlad sam, ali istovremeno i spreman uhvatiti se ukoštac s problemima. Uvijek ističemo da mladima treba dati priliku, što su općinske organizacije i KO A-SDA i dokazale predloživši mene za ministra - kaže novoizabrani ministar Arnel.

 

Onoga trenutka, dodaje on, kada je čuo da je predložen za ministra, povukao se iz projekta serije za koju ima snimljene tri epizode, ali i snimanja klipova o nargilama.

 

⁃ Baš kao što sam se do sada u životu svemu maksimalno profesionalno posvetio, tako sam učinio i po saznanju da sam kandidat za ministra. Od tog trenutka počinje moje povlačenje iz svijeta društvenih mreža i jutjubera i počinju pripreme za odgovoran rad koji me čeka na itekako odgovornoj funkciji - ističe on.

 

Komentirajući naslove u medijima, Isak ističe da nije očekivao da će naići na ovoliku pažnju javnosti od svih imenovanih ministara, pa i samog mandatara Vlade ZDK.

 

⁃ Ako je jedino sporna nargila, trend koji je popularan u svijetu, s kojom sam snimao klipove, onda se time ponosim. Nemam mrlje u dosadašnjem angažmanu u politici i životu, koji sam posvetio porodici, obrazovanju i stjecanju znanja i vještina. Sve to maksimalno ću iskoristiti na poziciji koju ću obnašati - izjavio je Isak, dodajući da se politički aktivirao jer želi pokazati da BiH ima mlade ljude na koje se itekako može osloniti.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 41

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još