VIDEO/ Sijevale varnice u 'Pressingu' na N1

Zukić: Bili ste bliski sa SDP-om, pa sa SDA, sa braćom Čampara... Avdić: Jesam, ali me niko nije imenovao za direktora kao Vas!

Front27.03.19, 23:29h

Zukić: Bili ste bliski sa SDP-om, pa sa SDA, sa braćom Čampara... Avdić: Jesam, ali me niko nije imenovao za direktora kao Vas!
Vruća tema polučila je žestok razgovor u kome je bilo "nezgodnih pitanja" i "neugodnih odgovora"... Kako je izgledalo kada se suoče Amir Zukić i Avdo Avdić, a niski udarci pljušte pred kamerama, pogledajte u priloženom videu...

 


U studiju N1, u emisiji 'Pressing', gostovao je večeras Avdo Avdić, novinar Žurnala, a direktni povod za razgvoor bila je prašina koja se i dalje u Bosni i Hercegovini diže oko obavještajne afere, odnosno sumnji u vrbovanja selefija u BiH od strane hrvatskih obavještajaca. 


Govoreći o tome, Avdić se osvrnuo i na tužbu koju je protiv njega najavio novinar RTRS-a Mato Đaković zbog dovođenja u vezu sa ovom aferom: 


- On je kazao da je vozio automobil od oktobra do momenta kad smo mi objavili sa diplomatskim tablicama. Zašto je baš dan nakon našeg teksta predao zahtjev za registraciju automobila na kojem su bile diplomatske tablice konzulata RH. Taj automobil je važan jer pokazuje sponu između hrvatskih obavještajaca sa ljudima koji su naslonjeni na režim Milorada Dodika. Ja sam napisao da je bio posrednik i da je za te poslove dobio na korištenje automobil koji se nikada nije mogao zaustaviti zbog oznaka, i prema konvencijama nije mogao biti pretresan. Novinar RTRS-a koristi automobil službeni koji nosi tablice Republike Hrvatske. 


Povod za razgovor također je bilo i nedavno saslušanje Avdića u državnom tužilaštvu i navodni pritisci na novinara da oda svoj izvor informacije.


Vruća tema polučila je žestok razgovor u kome je bilo "nezgodnih pitanja" i "neugodnih odgovora"... Kako je izgledalo kada se suoče Amir Zukić i Avdo Avdić, a niski udarci pljušte pred kamerama, pogledajte u priloženom videu - zakuhalo se nakon 10-te minute...

 


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)  


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još