Zastupnici nisu usvojili Izvještaj o radu

Skupština KS nezadovoljna radom Kantonalnog tužilaštva, Arijana Memić tvrdi: 'Prikrivate Dženanovog ubicu'

Front26.03.19, 21:14h

Skupština KS nezadovoljna radom Kantonalnog tužilaštva, Arijana Memić tvrdi: 'Prikrivate Dženanovog ubicu'
Smatram da bi u takvim situacijama trebalo pokretati postupke krivične odgovornosti tužioca za namjerne propuste kao i postupke za nadoknadu uzrokovane štete, kazala je Memić

 

Na Izvještaj o radu Kantonalnog tužilaštva KS za 2018. godinu reagirala je zastupnica SKS (Narod i Pravda) Arijana Memić, koja je iznijela brojne probleme koje je porodica Memić imala u dokazivanju 'ubistva Dženana Memića'.

 

Pored ostalog je navela da Tužilaštvo nije sav predmet predalo višim sudskim instancama, dokazi su skrivani, te Tužilaštvo KS "zna ali prikriva ubicu Dženana Memića".

 

-Smatram da bi u takvim situacijama trebalo pokretati postupke krivične odgovornosti tužioca za namjerne propuste kao i postupke za nadoknadu uzrokovane štete - kazala je Memić.

 

Većina zastupnika imala je slične primjedbe na rad Tužilaštva KS, te su svoje nezadovoljstvo izrazili neusvajanjem Izvještaja o radu te institucije.

 

U nastavku sjednice bit će razmatran Izvještaj o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, Kantonalne uprave civilne zaštite, te Izvještaj o radu Odbora za žalbe javnosti.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!