Milorad Dodik najavio

Od aprila SNSD mijenja svoju politiku učešća u vlasti na državnom nivou...

Front26.03.19, 18:44h

Od aprila SNSD mijenja svoju politiku učešća u vlasti na državnom nivou...
Podsjetio je da za dva dana u Sarajevo dolazi evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn, s kojim će razgovarati članovi Predsjendištva Bosne i Hercegovine, a obratit će se i na zajedničkoj sjednici oba doma bh. parlamenta

 

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldmeokrata (SNSD) Milorad Dodik najavio je danas da predstavnici te stranke neće ući u formiranja komisija u oba doma parlamenta Bosne i Hercegovine, dok god se ne formira Vijeće ministara.

 

To znači, ustvrdio je, da nije formiran ni Predstavnički ni Dom naroda Parlamentare skupštine BiH.

 

-Već od aprila SNSD će promijeniti svoju politiku učešća u vlasti na bh. nivou, ako ne bude formirano Vijeće ministara BiH - rekao je Dodik ponovivši da je bezrazložno i nepotrebno odugovlačenje s formiranjem Vijeća ministara BiH.

 

Podsjetio je da za dva dana u Sarajevo dolazi evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn, s kojim će razgovarati članovi Predsjendištva Bosne i Hercegovine, a obratit će se i na zajedničkoj sjednici oba doma bh. parlamenta.

 

Istakao je, međutim, da je nemoguće da sada bude potpisana izjava dogovorena od svih političkih partija, jer je, kaže, bilo malo vremena da se poradi na izradi zajedničkog dokumenta.

 

-Vidimo da neke političke partije unose u izjavu, koja je došla iz Evropske komisije, svoje stavove i mislim da nije moguće da dođe do potpisivanja zajedničke izjave - rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još