Predmet Kasa

Određen pritvor Olegu Krautblattu i Ines Juretić: Mjere zabrane za pet sarajevskih ugostitelja

Hronika25.03.19, 10:41h

Određen pritvor Olegu Krautblattu i Ines Juretić: Mjere zabrane za pet sarajevskih ugostitelja
Osumnjičeni vlasnici sarajevskih ugostiteljskih objekata su priznali izvršenje djela i pristali na saradnju s Tužilaštvom

 

Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Olegu Krautblattu i Ines Juretić, osumnjičenima za utaju poreza i računarske prevare u predmetu Kasa, piše Oslobođenje.

 

Njima je određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva, da bi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i ponoviti krivično djelo.

 

Krautblatt i Juretić, tačnije, bivši direktor i sadašnja direktorica firme Inspirit d.o.o, sumnjiče se da su iznajmljivali softverski program Inspirit Gastro koji je omogućio da se Poreznoj upravi ne prikaže stvarno stanje prometa.

 

Također, za pet uhapšenih osoba u pomenutoj akciji, inače vlasnika ugostiteljskih objekata u Sarajevu koji se terete za utaju poreza i neprikazivanje stvarnog prometa kroz fiskalne kase, određene su mjere zabrane, a riječ je o Nedžadu Rašidagiću, vlasniku Metropolisa, Edinu Vreti, vlasniku Kibe Mahala, Željku Ljubasu, vlasniku Konobe Luka u Sarajevu, Nejri Ibrović vlasnici Montane i Šaćiru Čediću, vlasniku Vatre.

 

Mjere zabrane podrazumijevaju upravljanja poslovanjem, sastajanja s osumnjičenim, svjedocima, odnosno konobarima i zabranu prilaska objektima.

 

Podsjećamo, osumnjičeni vlasnici sarajevskih ugostiteljskih objekata su priznali izvršenje djela i pristali na saradnju s Tužilaštvom.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!