Ostaje pri ranije iznesenim stavovima

Mektić: Odgovori Predsjedništvu stižu naredne sedmice

Front23.03.19, 14:53h

Mektić: Odgovori Predsjedništvu stižu naredne sedmice
Tužilaštvo BiH je u četvrtak, 14. marta, formiralo predmet da bi hitno bile utvrđene sve okolnosti i navodi izneseni u medijima koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika tzv. selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH. U vezi sa tim je narednog dana saslušan Dragan Mektić

 


Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić izjavio je Srni da će naredne sedmice odgovoriti na zahtjeva Predsjedništva BiH u vezi sa navodima o aktivnostima hrvatske Bezbjednosno-obavještajno agencije i generalnog konzula Hrvatske u BiH o navodnom vrbovanju selefija za krijumčarenje naoružanja u BiH, prenosi N1.

 

- Neke operacione podatke ne možemo dostavljati, ali u mjeri koliko može da se kaže neka informacija, mi ćemo je dostaviti, - rekao je Mektić i dodao da je, prema njegovim saznanjima, juče stigao zaključak Predsjedništva BiH, koje je 18. marta zatražilo od Ministarstva bezbjednosti da mu u roku od tri dana dostavi sveobuhvatnu informaciju o navodima iznesenim u javnosti. 

 

On je potvrdio da ostaje pri ranije iznesenim stavovima o hrvatskim obavještajcima i diplomatama koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH. 

 

Mektić kaže da zbog operativnog zahvata trenutno nije u Sarajevu. 

 

Zamjenik ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mijo Krešić rekao je Srni da zna da je Predsjedništvo BiH zatražilo od ovog ministarstva informaciju o navodima iznesenim u javnosti o aktivnostima Bezbjednosno-obavještajne agencije Hrvatske, ali "da tu nema šta da komentariše". 

 

- Dao sam komentar za cijelu ovu situaciju i izjasnio se u vezi sa tim i to je to - dodao je Krešić, te napomenuo da u međuvremenu nije imao nikakvu komunukaciju sa Mektićem. 

 

Krešić je nedavno rekao za zagrebački "Večernji list", izdanje za BiH, "da su gluposti i nebuloze da je učestvovao u navodnoj akciji obavještajne službe iz Hrvatske o naoružavanju selefija u BiH", te da je "riječ o o konstrukcijama kombinovanih paraobavještajnih sistema". 

 

Tužilaštvo BiH je u četvrtak, 14. marta, formiralo predmet da bi hitno bile utvrđene sve okolnosti i navodi izneseni u medijima koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika tzv. selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH. U vezi sa tim je narednog dana saslušan Dragan Mektić. 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!