BiH favorit

Prosinečki: Nimalo laka utakmica, ali vjerujem da možemo pobijediti

Sport22.03.19, 20:27h

Prosinečki: Nimalo laka utakmica, ali vjerujem da možemo pobijediti
Ističe da su dobro skautirali Armence i kroz Ligu nacija te da su i jučerašnje utakmice u kvalifiakcijama još jednom pokazale da nema lakih protivnika

 

Armenija je jaka reprezentacija sa nekoliko kvalitetnih igrača i sigurno je da u Sarajevo dolaze po pozitivan rezultat. Očekujemo tešku utakmicu, ali vjerujemo da ćemo osvojiti tri boda i pobjedom započeti kvalifikacije - izjavio je selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki na pres-konferenciji na stadionu Grbavica. 

 

Ističe da su dobro skautirali Armence i kroz Ligu nacija te da su i jučerašnje utakmice u kvalifiakcijama još jednom pokazale da nema lakih protivnika. 

 

- Imamo dobru atmosferu u ekipi, favoriti smo i vjerujem da sutra možemo do pobjede. Normalno je da ne pobjeđuju uvijek favoriti, ali mislim da da sutra Armenija nema šanse. Najvažniji je dobro započeti kvalifikacije. Nimalo lagano utakmica, ali vjerujemo da možemo pobijediti. Moramo biti sto posto spremni psihološki i fizički. Možda će i biti nekih promjena u timu, ali svi su spremni osim Sarića tako da imam u vidu svih 22 igrača - dodao je. 

 

Naglasio je da je već izabrao početni sastav u kojem neće biti Seada Kolašinca

 

- Sejo je imao nekih problema kad je došao tako da ćemo ga ostaviti za utakmicu s Grčkom - istakao je selektor BiH. 

 

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekuje selekciju Armenije u subotu na stadionu Grbavica, a meč počinje u 20 sati i 45 minuta. Glavni sudija utakmice je Jakob Kehlet iz Danske. 

 

Ovo će, inače, biti treći duel selekcija BiH i Armenije, a u dosadašnja dva, u okviru kvalifikacija za SP 2010. BiH je slavila pobjede 4:1 i 2:0.  

 

Nakon utakmice protiv Armenije reprezentacija BiH u nedjelju seli u Zenicu gdje će se spremati za drugi susret kvalifikacija protiv Grčke, koji je na rasporedu u utorak na stadionu Bilino Polje. 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!