U Sarajevu izazvao stravičnu nesreću u kojoj je poginula jedna osoba

Predmet protiv Kerima Mudželeta: Federalno tužilaštvo predložilo održavanje ponovnog pretresa pred Vrhovnim sudom

Hronika20.03.19, 10:32h

Predmet protiv Kerima Mudželeta: Federalno tužilaštvo predložilo održavanje ponovnog pretresa pred Vrhovnim sudom
Ukoliko se to ne prihvati, predloženo je da Vrhovni sud FBiH preinači navedenu presudu u pogledu odluke o kazni, te optuženom Mudželetu izrekne kaznu zatvora u dužem vremenskom trajanju, a da se žalba njegovih branilaca odbije kao neosnovana

 

U krivičnom predmetu protiv optuženog Kerima Mudželeta, koji je u novembru 2018. godine  presudom Kantonalnog suda u Sarajevu oglašen krivim za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i osuđen na sedam godina zatvora, Federalno tužilaštvo FBiH predložilo je da se žalba tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo uvaži, prvostepena presuda ukine, te odredi održavanje ponovnog pretresa pred Vrhovnim sudom FBiH.

 

Ukoliko se to ne prihvati, predloženo je da Vrhovni sud FBiH preinači navedenu presudu u pogledu odluke o kazni, te optuženom Mudželetu izrekne kaznu zatvora u dužem vremenskom trajanju, a da se žalba njegovih branilaca odbije kao neosnovana.

 

Kerim Mudželet je u junu 2015. godine u Sarajevu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradala jedna osoba, a druga povrijeđena, saopćeno je iz Federalnog tužilaštva.    

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!